La Comissió de la Dignitat demana al PSOE el retorn del Papers de Salamanca a l'ANC


  • Comparteix:

Els papers incautats han de tornar a l'Arxiu Nacional.

Els papers incautats han de tornar a l'Arxiu Nacional.

La Comissió de la Dignitat ha reclamat al futur govern espanyol que retorni els papers catalans a Salamanca en compliment d'un acord del Consell de Ministres de 1995 quan el PSOE governava. L'Arxiu Nacional de Catalunya de Sant Cugat emmagatzemaria els documents expoliats després de la Guerra Civil espanyola.

L'acord que estipulava el retorn dels papers catalans no es va complir perquè l'alcalde socialista de la localitat salmantina s'hi va negar ja que considerava que el fons documental pertanyia a l'Archivo General de la Guerra Civil per "dret de conquesta". La Comissió de la Dignitat exigeix ara al futur govern espanyol que acompleixi l'acord al qual van arribar els ministres del PSOE el 1995. El membre de la Comissió de la Dignitat, Enric Borràs, explica que l'aleshores ministra Carme Alborch va responsabilitzar el PSOE de Salamanca de impedir el retorn dels papers.

Enric Borràs

El PSOE de Salamanca va impedir que els papers catalans retornessin al nostre país


La Comissió de la Dignitat també ha apel·lat a CiU, PSC-PSOE, ERC i IC-V que portin el retorn dels documents catalans a Salamanca al Congrés dels Diputats tal i com s'havien compromès durant la campanya electoral de les eleccions catalanes del novembre passat. Enric Borràs afirma que esperen que vetllaran per l'acompliment de les promeses dels partits catalans.

Enric Borràs

Esperem que els partits catalans acomplexin les seves promeses


L'Arxiu Nacional de Catalunya seria la institució encarregada d'emmagatzemar els documents i coordinar-ne l'estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.