Neix el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb una quinzena d'entitats


Temes relacionats

Artistes locals se sumen al manifest pel dret a decidir (11/mai/14)

Camerata Sant Cugat, tercera entitat local en sumar-se al Pacte Nacional (16/oct/13)

El CMSC, primera entitat local en sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (24/set/13)

Sant Cugat se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (16/set/13)


  • Comparteix:

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir arriba a Sant Cugat / Foto: ACN

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir arriba a Sant Cugat / Foto: ACN

Una quinzena d'entitats locals ja s'ha adherit al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, un punt de trobada de la societat civil per promoure una consulta sobre el futur polític de Catalunya. Impulsat per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la presentació pública del manifest i de les entitats signants tindrà lloc el 23 de juny a l'ajuntament, en un acte amb l'expresident del Parlament Joan Rigol i l'exeurodiputat santcugatenc Raül Romeva.

Sant Cugat seguirà així l'exemple d'altres municipis que han impulsat un pacte a favor del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta. Sabadell, Sant Quirze, Terrassa, Badalona i Girona són algunes de les localitats que han vist néixer els seus pactes locals.

La presentació del manifest santcugatenc serà la prèvia a l'arribada del flama del Canigó a Sant Cugat, una tradició que s'escampa arreu dels Països Catalans.

Sant Cugat i el Pacte Nacional
À àmbit català, existeix el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que vol fer partícips del procés la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà del seu posicionament final. En aquest cas, està integrat per entitats civils, cíviques, ciutadanes, culturals, econòmiques, sindicals, empresarials; el món local; els grups parlamentaris que han donat suport al dret a decidir, i el govern.

El ple municipal de Sant Cugat va acordar sumar-se al pacte nacional al setembre passat amb els vots favorables de tots els partits, excepte el PP. El Club Muntanyenc (CMSC), els Bastoners i Camerata Sant Cugat també s'hi van adherir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.