Josep Romero renuncia a l'acta de regidor i torna al món del comerç


Temes relacionats

Carol, Barbany i Romero guanyen àrees en el nou cartipàs municipal ( 5/nov/13)

Romero i Carol treballen per sumar esforços en una sola candidatura (20/mar/13)


  • Comparteix:

Josep Romero és tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Comerç / Foto: Premsa Ajuntament

Josep Romero és tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Comerç / Foto: Premsa Ajuntament

El tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Comerç, Josep Romero, renunciarà al ple d'aquest mes a l'acta de regidor 'per motius personals', segons ha comunicat aquest dimarts en junta de govern. En declaracions a Cugat.cat, Romero ha afirmat que vol estar més a prop de la família i que amb la seva marxa tornarà a dedicar-se al món del comerç. De la seva etapa pública destaca haver pogut treballar per a les persones.

En una entrevista a Cugat.cat, Romero ha apuntat que aquest dimecres, acompanyat de l'alcaldessa, Mercè Conesa, compareixerà davant dels mitjans de comunicació per explicar la seva renúncia. L'actual tinent d'alcalde ha afirmat que ha arribat el moment de dedicar-se més a la família, sobretot 'als seus pares' i deixar el consistori. Una etapa que ha subratllat perquè, diu, li ha permès treballar per ajudar les persones.

Josep Romero

Des que vaig arribar d'Andalusia amb 15 anys sempre m'ha apassionat l'espai públic. No sempre ha sortit bé, però quan he pogut ajudar a resoldre un problema ha estat el súmmum.


Un cop faci efectiva la seva renúncia, ha explicat Romero, tornarà als origens: al món del comerç. Preguntat sobre com s'assumiran les seves carteres amb la seva marxa, Romero ha resolt que 'està convençut ' que la manera que es trobi des de l'equip de govern 'serà la millor'.

El grup municipal de CiU haurà d'incorporar un nou regidor en substitució de Romero. El següent de la llista és el membre de l'executiva local i comarcal d'UDC, Lluís Fernández, que actualment ocupa la direcció de la Fundació Sant Cugat Actiu. Segons ha sabut Cugat.cat, Fernández, empresari i vinculat al comerç local, acceptarà l'acta de regidor.

La vacant de Romero obliga a resituar les carteres d'aquesta tinència d'alcaldia: Comerç, Mobilitat i Territori. Actualment, l'única regidoria delegada de la tinència d'alcaldia de Romero és l'àrea d'Urbanisme i Obres, encapçalada per Pere Casajoana.

Amb l'entrada de Fernández, la representació d'UDC a l'equip de govern pujaria a cinc regidors amb Cristina Paraira, Carles Brugarolas, Esther Salat i Xavier Tizón.

Trajectòria política
Josep Romero és comerciant de professió i militant de CDC. Va ser regidor de Comerç i Mobilitat entre 2003 i 2007, regidor de Comerç des de 2007 i al gener de 2011 va ser nomenat també tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Mobilitat. Des de juny de 2011, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor de Comerç. Al novembre de 2013 va passar a ser tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Comerç.

La carrera política de Romero va començar al PSC a principis del 80. El 1991 va entrar a les llistes de CiU com a independent i, dos any més tard, es va fer militant de CDC. Després d'un parèntesi allunyat de la política, el 2003 es va incorporar a l'equip de l'aleshores alcalde Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.