El PSC vol recuperar la subvenció de 1.800 euros per alumne d'escola bressol


  • Comparteix:

El PSC vol que torni la subvenció de 1.800 euros per alumne / Foto: Escoles Bressol Municipals

El PSC vol que torni la subvenció de 1.800 euros per alumne / Foto: Escoles Bressol Municipals

El PSC demana a la Generalitat que recuperi els 1.800 euros per alumne de subvenció a les escoles bressol municipals. Els socialistes presentaran al ple d'aquest mes una moció en què també insten el govern a planificar un mapa de centres d'educació infantil de zero a tres anys.

Segons el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, els socialistes porten aquesta moció al ple perquè també, des de l'àmbit local, cal donar suport al servei d'escoles bressol de tot el territori.

Segons Villaseñor, escoles d'educació infantil públiques de 0 a 3 anys han hagut de tancar per falta de viabilitat econòmica a causa de les retallades del departament d'Ensenyament als ajuntaments.

El PSC també planteja a la moció que la Generalitat faci efectiu el pagament del deute, en matèria d'educació, al món local. Segons els socialistes, la falta d'aquests diners dificulta els municipis poder oferir amb garanties aquest servei.

En aquest sentit, Villaseñor ha assenyalat que si el govern municipal no dóna suport a la moció i si la Generalitat decideix no pagar es deixaran els municipis i la població de banda.

Ferran Villaseñor

Al final tindrem un problema perquè es deixa els municipis de banda. Som la primera trinxera per defensar els drets dels ciutadans.


La moció també demana que hi hagi un procés d'homogeneïtzació entre els centres educatius de 0-3 anys municipals i els de la Generalitat.

El govern va passar d'aportar 1.800 euros per plaça el 2010 a 875 el 2012. No obstant això, la Generalitat no ha transferit aquesta quantitat per alumne a l'Ajuntament de Sant Cugat en els darrers anys.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.