ERC aposta per la política de proximitat per ser alternativa de govern


Temes relacionats

Junqueras presenta avui Ingla com a alcaldable d'ERC al Teatre-Auditori ( 5/jun/14)

Satisfacció a ERC pel segon lloc obtingut a Sant Cugat (26/mai/14)

ERC inicia la campanya apostant per Catalunya com a nou estat d'Europa ( 8/mai/14)

ERC fa una crida a la mobilització en la manifestació de l'1 de Maig (30/abr/14)

Oriol Junqueras presentarà Mireia Ingla com a alcaldable d'ERC al Teatre-Auditori (11/abr/14)

ERC reclama a l'Ajuntament que ingressi els impostos a la hisenda catalana ( 7/abr/14)

ERC demana solucions ja a l'Ajuntament en relació al transport escolar ( 3/abr/14)

ERC veu politització en la sentència del TC sobre la declaració de sobirania (26/mar/14)


  • Comparteix:

L'alcaldable d'ERC a les properes eleccions municipals, Mireia Ingla, s'ha presentat aquest dijous a la ciutadania com l'alternativa a l'actual govern de CiU, i s'ha compromès a fomentar un Ajuntament més proper al ciutadà, que prioritzi el contacte amb les entitats i que promogui la igualtat d'oportunitats entre els joves. Més de 450 persones han acudit al Teatre-Auditori en un acte en què també ha participat el president de la formació, Oriol Junqueras. El líder republicà ha reclamat uns municipis que apostin de manera decidida per la formació juvenil, els serveis socials i la promoció econòmica.

ERC, ara sense representació al consistori, s'ha vestit de gala per presentar l'alcaldable de la formació a les municipals del 2015, Mireia Ingla. Prop d'unes 450 persones, entre santcugatencs i visitants d'altres ciutats veïnes, s'han donat cita al Teatre-Auditori per escoltar el discurs de la candidata i del president d'ERC.

Precedida per un vídeo que ha reivindicat la seva tasca en l'àmbit local, Ingla ha reclamat un Ajuntament més sensible a les necessitats dels joves i que prengui les decisions tenint en compte l'opinió de les entitats i els veïns. La candidata també ha fet referència a la necessitat que el consistori és posicioni d'una manera més clara a favor de la independència, i ha posat com a exemple el fet que Sant Cugat no pagui 'encara' els impostos a Catalunya.

Mireia Ingla

En un moment tan important, on és l'estelada a Sant Cugat? Per què l'Ajuntament no paga els impostos a l'Agència Tributària Catalana? Això, els consistoris d'ERC, ja fa temps que ho fan.


La necessitat d'unes polítiques més favorables als joves i la formació també ha estat un dels eixos principals del discurs de Junqueras. Fidel a la seva tradició didàctica i històrica, el líder republicà ha augurat un període de canvis a escala internacional on Catalunya, en les properes dècades, ho tindrà difícil per la seva manca de recursos naturals propis.

Per contra, Junqueras ha lloat la gran trajectòria educativa i de recerca de Catalunya, les claus que poden fer que un hipotètic nou país sigui capdavanter. Per aconseguir-ho, el president d'ERC ha reclamat un compromís ferm de les administracions locals, inclosa la de Sant Cugat, a l'hora de fomentar l'excel·lència educativa.

Oriol Junqueras

En aquesta adaptació, la nostra gran capacitat dependrà de nosaltres mateixos, de la nostra formació. Per tant, de les nostres escoles.


Per Junqueras, aquest ha de ser un dels pilars del discurs d'ERC, que en les properes dècades té el repte de convertir-se en el majoritari en àmbit català.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Treserras, i el diputat al Parlament Marc Sanglas també han fet costat a Ingla. A més, a l'acte també acudit els regidors del PSC Ferran Villaseñor i Pere Soler, i la regidora i coordinadora d'ICV Roser Casamitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.