Villaseñor espera que la dimissió de Navarro afavoreixi una renovació socialista


Temes relacionats

L'Ajuntament desvincula Brugarolas i Sant Cugat dels fets de Terrassa (14/mai/14)

L'agressora de Pere Navarro és sogra del tinent d'alcalde Carles Brugarolas (14/mai/14)

El regidor Pere Soler signa el manifest 'Crida socialista pel referèndum' (21/gen/14)

Els regidors del PSC critiquen el 'no' del partit a la votació al Parlament (15/gen/14)

Villaseñor contradiu Navarro: 'En el cost de la Via Catalana ha de respondre el govern' ( 4/set/13)


  • Comparteix:

Pere Navarro ha renunciat avui al càrrec de primer secretari / Foto: ACN

Pere Navarro ha renunciat avui al càrrec de primer secretari / Foto: ACN

El portaveu del PSC i alcaldable d'aquesta formació, Ferran Villaseñor, dóna suport a la decisió de Pere Navarro de renunciar a la primera secretaria del partit. Per Villaseñor, ara cal que el partit engegui un procés de 'catàrsi' política i deixi pas a una nova generació socialista que refaci ponts amb els sectors crítics i amb la ciutadania.

En una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimecres a la seu del partit a Barcelona, Navarro ha explicat que el PSC ha de demostar que el partit ha pres nota dels resultats de les europees i de la urgència d'impulsar canvis profunds per ser útil a la ciutadania. Per aconseguir-ho, ha explicat, un dels passos necessaris és abandonar el càrrec de primer secretari de la formació.

Des de la secció local socialista, Villaseñor dóna suport a la decisió de Navarro de renunciar al seu càrrec al capdavant del PSC. El portaveu santcugatenc confia que ara s'obri un procés per elegir un nou consell executiu que recuperi la unitat del partit.

Ferran Villaseñor

Entenc que no ha de ser un cop d'urna d'un candidat contra un altre. Portem uns mesos de divisió interna. Ara cal una catàrsi i fer un congrés d'unitat.


Villaseñor ha advertit que aquesta és una de 'les últimes oportunitats' de què disposa el partit per recuperar la confiança de la ciutadania. Així, el santcugatenc confia que el procés que s'obre a partir d'ara refaci els contactes amb la ciutadania i els sectors del partit més crítics amb la direcció actual, a banda de reformular el concepte de polítiques d'esquerres.

Navarro va anunciar després de les eleccions europees que convocaria un Consell Nacional per fer canvis a l'executiva del partit. Una proposta que no ha estat suficient per diversos sectors del partit, que durant les darreres setmanes li han reclamat canvis més profunds i, fins i tot, un congrés extraordinari per canviar tota la direcció del PSC. Aquest dissabte tindrà lloc un Consell Nacional on abandonarà oficialment el càrrec.

Navarro, que va ser alcalde de Terrassa durant 10 anys, va ser elegit el primer secretari al desembre de 2011 amb més d'un 70% de l'aval del partit. L'altre candidat que es va presentar aleshores va ser Joan Ignasi Elena, que va obtenir el 25% dels suports i que ara forma part del sectors que més s'han oposat a l'executiva encapçalada per Navarro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.