Tots els partits del ple, tret del PP, s'oposen a la MAT de Collserola


  • Comparteix:

La MAT podria unir Sant Just i Santa Coloma a través de Collserola

La MAT podria unir Sant Just i Santa Coloma a través de Collserola

Tots els grups amb representació al ple, excepte el PP, s'oposen a la construcció d'una línia de Molt Alta Tensió (MAT) que hauria de creuar Collserola, amb pas pel terme municipal de Sant Cugat. CiU, ICV, PSC i la CUP rebutgen que Red Eléctrica Española vulgui crear 'una autopista elèctrica de màxim voltatge' travessant Collserola sense comptar amb un debat previ amb les ciutats afectades ni amb el consens de la ciutadania. El PP ha rebutjat la moció perquè diu 'veritats a mitges'.

Segons la moció, la demanda d'energia actual i les necessitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona no justifiquen la necessitat 'urgent' d'executar el projecte, que hauria d'unir les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet amb una connexió de 400.000 volts de tensió.

Els partits rebutgen l'actual model de subministrament, distribució i consum energètic, i demanen un debat que obri nous passadissos energètics per l'interior del Parc, i en cap cas un traçat aeri. A més, exigeixen que cap nucli de població quedi exposat a una distància en què les radiacions electromagnètiques que se'n derivin afectin la seva salut. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, considera que el projecte de MAT 'trinxa' Collserola.

Joan Puigdomènech

És una línia que no sembla necessària i els primers projectes trinxen, literalment, Collserola.


Els populars no hi donen suport
El PP ha rebutjat la moció perquè considera que la MAT és necessària per garantir el corrent elèctric a Barcelona. Els populars han explicat, en una roda de premsa prèvia a la sessió plenària, que la moció diu 'veritats a mitges' perquè el projecte del traçat ara per ara està aturat i, per tant, no es pot assegurar que la línia travessi aèriament el Parc Natural de Collserola, segons la regidora Maria Dolors Domènech.

Maria Dolors Domènec

Sant Cugat presenta una moció on només parla del traçat originari que es va presentar i no parla de l'estudi que Red Eléctrica Española està fent i que té el projecte aturat. Ens hem d'esperar a l'estudi del ministeri per poder-nos posicionar.


La MAT a Collserola
El 2007 Barcelona va patir durant l'estiu episodis de manca de corrent elèctric a algunes zones de la ciutat. Red Eléctrica Española, propietària de la xarxa de distribució, va fer públic que la resolució de situacions futures passava per la construcció de diferents connexions entre centrals elèctriques amb línies de corrent de Molt Alta Tensió (MAT) a 400.000 volts de tensió.

Un dels trams de MAT projectats unia les estacions elèctriques de Sant Just Desvern i la de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta connexió va rebre, llavors, el nom de la MAT de Collserola, ja que es proposava travessar el parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.