CiU i el PP tomben al ple el rebuig a la llei espanyola de Telecomunicacions


  • Comparteix:

La Torre de Collserola és una de les antenes que emet camps electromagnètics / Foto: Spain Technology

La Torre de Collserola és una de les antenes que emet camps electromagnètics / Foto: Spain Technology

Els vots a favor de CiU i el PP han tombat la moció de la CUP contra la Llei General de Telecomunicacions argumentant que genera 'alarma social' la seva alerta sobre els efectes nocius en la salut de les persones. ICV-EUiA i la CUP han fet pinya afirmant que la normativa afavoreix les companyies de telefonia mentre que el PSC s'ha desmarcat del suport del PSOE a Madrid amb una abstenció.

El text criticava l'augment exponencial els darrers 15 anys d'una nova contaminació ambiental, provinent dels camps electromagnètics artificials d'alta freqüència. Segons la CUP, aquesta contaminació es pot constatar fàcilment en l'expansió de les radiofreqüències per la implantació de les xarxes de telefonia mòbil i els dispositius de tecnologia sense fils.

La moció feia referència a diversos estudis científics que constaten els efectes negatius d'aquests camps electromagnètics sobre la salut de la població. És per això que la moció instava el govern espanyol a promoure un desplegament de les telecomunicacions saludable. El text també preveu una gran conflictivitat davant l'expropiació de béns privats i públics per la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha afegit que la llei espanyola beneficia les empreses de telefonia i desprotegeix les persones.

Guim Pros

Quan parlem d'una llei feta a mida per les empreses és perquè desempara les persones i l'ens municipal.


ICV-EUiA ha compartit les tesis de la CUP i ha recordat que la normativa espanyola treu competències a l'àmbit municipal.

CiU i el PP, que van votar a favor de la llei al Congrés espanyol, han mostrat la seva oposició a la moció de la CUP compartint l'argument que el text és alarmista. El PP ha defensat que la Llei de Telecomunicacions millora la xarxa de telecomunicacions per als ciutadans i ha negat que 'estigui redactada per les mateixes companyies'.

El regidor de CiU Jordi Puigneró ha reconegut que el seu partit hauria dissenyat la normativa d'una altra manera i que l'Ajuntament perd competències, però no com a resultat d'aquesta llei. Puigneró ha dit que seria constructiu per a la llei pensar accions de control sobre possibles efectes de les radiacions.

Jordi Puigneró

Malgrat que s'argumenti la salut com un punt per votar-hi en contra, el que s'hauria de fer és pensar accions per controlar els efectes de les radiacions. Són diferents en funció de les antenes.


El PSC s'ha desmarcat del vot afirmatiu del PSOE a Madrid i s'ha abstingut adduint que no se sent vinculat a aquesta llei, tot i que 'entén' que aquesta es planteja des d'un àmbit global.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.