Els partits analitzen l'okupació de les cases dels mestres a la Floresta


  • Comparteix:

Calderon, Brugarolas, Villaseñor i Pros al plató de Cugat tv

Calderon, Brugarolas, Villaseñor i Pros al plató de Cugat tv

L'equip de govern (CiU) insisteix que les cases del mestres de la Floresta, okupades aquest cap de setmana, no són habitables i remarca que té en marxa un projecte de rehabilitació per convertir-les en habitatge social. Els partits d'esquerres amb representació al ple consideren que l'okupació és conseqüència de la passivitat de l'equip de govern en l'impuls a la masoveria urbana. A la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat, els representants de PSC, ICV-EUiA i la CUP també han criticat CiU per manca de transparència.



ESCOLTA-HO

L'okupació per part del col·lectiu 6 Claus de les antigues cases dels mestres de La Floresta, propietat de l'Ajuntament, ha centrat la tertúlia d'aquest dimecres. CiU ha defensat el seu projecte per a aquestes sis cases, mentre que les formacions d'esquerres li han retret manca de transparència i poca convicció a l'hora de donar suport a les iniciatives de masoveria urbana com la que reclama 6 Claus.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha assegurat que les cases no són habitables perquè tenen defectes estructurals que suposen un risc de seguretat. Brugarolas ha explicat que l'equip de govern té un projecte per rehabilitar aquestes sis cases i convertir-les en habitatge social a través d'un projecte amb la cooperativa Sostre Cívic i finançament de banca ètica.

Carles Brugarolas

Masoveria urbana no pot ser perquè no està en condicions d'habitabilitat. S'ha de fer una inversió amb Sostre Cívic i banca ètica, i a partir d'aquí sortirà habitatge social.


El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha criticat la falta de transparència de CiU en aquest cas. Villaseñor creu que amb més informació es podria haver evitat l'okupació.

Ferran Villaseñor

És evident que si els okupes haguessin sabut que s'estava treballant en el projecte de CiU no ho haurien fet. La gent no okupa cases per vici.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderón, considera que el projecte que presenta CiU sembla una sortida 'in extremis' per salvar la situació. L'ecosocialista creu que la cessió d'aquestes sis cases okupades a projectes de masoveria urbana serviria per demostrar el suport que CiU assegura donar a aquest tipus d'iniciatives i generaria confiança als propietaris privats a creure en aquesta fórmula.

Joan Calderon

Hi ha una manca de voluntat política de tirar endavant els projectes de masoveria urbana. Quan això passa, la societat civil s'organitza i passen aquestes coses.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha defensat la reacció popular davant la passivitat administrativa en qüestió d'habitatge. Pros ha demanat a l'equip de govern que aposti per polítiques d'habitatge més cooperativistes i que doni exemple cedint aquestes sis cases okupades com a protesta pel fracàs en l'aplicació dels projectes de masoveria urbana a la ciutat.

Guim Pros

El que ha passat demostra que des de l'administració pública s'ha d'apostar per alternatives d'habitatge més col·lectives que facilitin l'accés.


La masoveria urbana és una fórmula contractual segons la qual el propietari cedeix un habitatge a canvi que l'arrendatari en tingui cura i faci els arranjaments prèviament pactats.

Tots els partits amb representació al ple han assistit a aquesta tertúlia d''El Gall del Monestir', excepte el PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.