Sant Cugat referma el seu compromís pel dret a decidir


Temes relacionats

Sant Cugat se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (16/set/13)


  • Comparteix:

Els alcaldes i alcaldesses presents a l'acte

Els alcaldes i alcaldesses presents a l'acte

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i més de 200 alcaldes i alcaldesses de Catalunya s'han compromès amb el dret a decidir aquest dijous en l'assemblea de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que ha fixat el full de ruta dels futurs ajuntaments en un nou Estat d'Europa. Conesa ha destacat la importància del moment històric de canvis socials i polítics que viu Catalunya.

L'ACM ha celebrat aquest matí a Vila-seca la seva 16a assemblea, on ha presentat davant més de 200 alcaldes i alcaldesses la Convenció Municipalista, un procés que ha de servir per marcar el futur dels ajuntaments en una Catalunya independent. A més, els municipis s'han compromès a articular mecanismes de més participació ciutadana en la presa de decisions locals.

El president de l'ACM, Miquel Buch, ha demanat als alcaldes que liderin el canvi que demana la ciutadania i els ha instat a posar en marxa una nova manera de fer política municipal.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que en aquesta jornada s'ha evidenciat el compromís dels alcaldes amb el dret a decidir. Conesa assegura que Catalunya es troba davant d'un moment històric i polític cabdal. Sant Cugat va sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir a través de la plataforma Dretadecidir.cat, amb una moció al ple del setembre passat. Tots els partits van votar-hi a favor, tret del PP.

El proper acte de l'ACM, el 12 de juliol, espera reunir el màxim d'alcaldes i regidors dels darrers 35 anys de democràcia que estiguin a favor del dret a decidir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.