Convoquen a formar una gran V a Sant Cugat a favor de la independència


  • Comparteix:

La ciutat ja va acollir la Via santcugatenca

La ciutat ja va acollir la Via santcugatenca

Les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) volen formar una gran V a Sant Cugat a favor de la independència. La cita serà l'11 de juliol a partir de les vuit del vespre i els participants han d'anar vestits de groc. La V es formarà entre els carrers de Santiago Rusiñol i el carrer Major, acabant al vèrtex de la muralla del Monestir.

Aquesta V santcugatenca servirà per escalfar motors de cara als actes de l'ANC per a l'Onze de Setembre. En concret, l'entitat prepara una gran mobilització a Barcelona que vol omplir la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, confluint a la plaça de les Glòries Catalanes, de manera que es formi una gran V. Es tracta d'una metàfora de via, voluntat, votar i victòria, segons va explicar l'ANC, per mostrar al món la voluntat dels catalans.

Abans, però, Sant Cugat tindrà la seva pròpia V, organitzada per la delegació local de l'ANC i Òmnium Cultural. Les dues entitats criden els santcugatencs a sumar-se a aquesta proposta l'11 de juliol, vestits de groc. Mentre estigui formada la V sonarà la campana 'Llibertat', vinguda de la Garrotxa, tal com ha explicat el coordinador local de la iniciativa, Vicenç Alegre.

Vicenç Alegre

Mentre estigui formada la V sonarà la campana 'Llibertat', que ha fet l'ANC de la Garrotxa per recórrer tot el país.


Per acabar la festa, es programaran actuacions i es repartirà coca i mistela. Alegre ha explicat a Cugat.cat, que tot i que no s'han marcat una fita de participació, s'espera que sigui nombrosa, ja que la ciutat sempre ha respost bé a altres propostes com la Via Santcugatenca i l'encesa d'una estelada amb espelmes.

Vicenç Alegre

Tenim proves que la resposta és massiva, com a l'encesa de l'estelada i la Via Santcugatenca. Esperem que aquest any tornem a mobilitzar.


Per participar cal inscriure's a la web de la delegació local de l'ANC. Les inscripcions ja estan obertes i l'assignació a la V santcugatenca es farà per trams.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.