El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 41 entitats i 84 persones


Temes relacionats

Neix el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb una quinzena d'entitats ( 4/jun/14)

Sant Cugat se suma al Pacte Nacional pel Dret a Decidir (16/set/13)


  • Comparteix:

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir aplega una quarantena d'entitats i una vuitantena de persones a títol individual amb la voluntat de donar suport des de la ciutat al procés perquè els catalans puguin decidir el futur del seu país. El manifest, impulsat per les seccions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha presentat aquest dilluns en un acte institucional a l'ajuntament, durant el qual s'ha expressat el compromís amb la consulta i el dret a decidir.

El manifest expressa el respecte a les diferents resolucions aprovades pel Parlament a favor del dret de l’autodeterminació, així com a la Declaració de Sobirania i del dret de decidir del poble de Catalunya, basat en principis com la radicalitat democràtica, la participació i la transparència.

També mostra la voluntat de treballar des de Sant Cugat perquè el poble de Catalunya exerceixi el dret a decidir sobre el seu futur i referma el compromís amb el diàleg entre les diferents sensibilitats democràtiques per abordar el debat entorn el marc relacional i territorial que ha d'afrontar en un futur Catalunya amb la resta d'estats.

En el mateix sentit, els signants es comprometen amb el treball a favor de la màxima cohesió social del país, l'estat del benestar, la dignitat, la justícia social, la solidaritat entre els pobles, l'aposta pel progrés econòmic, social i cultural, i la defensa del territori i del medi ambient.

L'acte ha comptat amb la presència del coordinador del Pacte Nacional i expresident del Parlament, Joan Rigol, que ha destacat la 'fermesa' i la 'constància' com els elements clau per decidir col·lectivament el futur del país el 9 de novembre.

Joan Rigol

L'únic que els fa por és la gent que mostra fermesa i constància a favor del sentiment que tenim per Catalunya.


De la seva banda, el coordinador del Pacte Santcugatenc i exeurodiputat, Raül Romeva, ha subratllat que són les institucions les encarregades d'acompanyar el clam popular i democràtic de la societat.

Raül Romeva

Les institucions s'han de sumar al clam popular que hi ha a tot el país i a Sant Cugat.


També han estat presents, entre d'altres, el coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat, Manel Porta, i la presidenta local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé. Tots dos han elogiat el teixit associatiu santcugatenc, representatiu del català, i han recordat que el poble, des del 2010, es manifesta sota el mateix lema del dret a decidir.

Porta i Caballé

És una mostra del teixit associatiu santcugatenc i que hi ha tot Catalunya / Des del 2010 el poble s'ha manifestat sempre sota el mateix lema de decidir el seu futur.


El regidor Jordi Puigneró ha estat el representant institucional de l'Ajuntament a l'acte, en substitució de l'alcaldessa, Mercè Conesa. La sala de plens s'ha omplert de gom a gom per aquesta presentació, que ha aplegat diversos representants polítics, tant de l'equip de govern com de l'oposició, i del teixit associatiu de la ciutat.

El ple municipal de Sant Cugat ja va acordar sumar-se al Pacte Nacional al setembre passat amb els vots favorables de tots els partits, excepte el PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.