L'assemblea d'esquerres tempteja Sant Cugat i proposa nova convocatòria


Temes relacionats

L'esquerra aborda avui la possibilitat d'una candidatura unitària a les municipals (25/jun/14)


  • Comparteix:

Moment de la trobada, aquest dimecres

Moment de la trobada, aquest dimecres

Crear una proposta amb 'tots els partits d'esquerres' que generi il·lusió entre els santcugatencs de la mà d'una representació àmplia i transversal. Aquesta és la conclusió majoritària que l'assemblea de les esquerres ha recollit aquest dimecres en el seu objectiu de dissenyar una candidatura única a les eleccions municipals. Els convocants (PSC, ICV-EUiA, NECat i Procés Constituent) han acordat una segona convocatòria després d'una estrena participada per 50 persones al Xalet Negre.

Tot i que bona part del públic procedia de partits, ciutadans a títol individual també han assistit a aquesta primera assemblea que ha tingut una vintena d'intervencions. La majoria d'elles han posat l'accent en què cal il·lusionar els ciutadans i que les formacions polítiques deixin de banda les sigles per assolir una majoria àmplia, tal com han expressat el portaveu i alcaldable del PSC, Ferran Villaseñor, i el membre de l'executiva d'ICV, Jordi Casas.

F. Villaseñor/J. Casas

Generositat és deixar de banda les sigles i fer una nova ciutat. / S'ha de veure una acció política diferent que aglutini moviments socials i partits.


El PSC, ICV-EUiA, NECat i Procés Constituent han estat els convocants de l'acte, i tots han coincidit que la proposta unitària d'esquerres ha de ser 'real' en referència a la CUP i ERC, que han tingut representants a la trobada, parlant a títol individual. Jordi López (CUP) ha comentat que una proposta incloent el seu partit ha de partir d''un programa clarament d'esquerres', mentre que Teresa Veciana (ERC) ha trobat la iniciativa 'precipitada' de cara als comicis de 2015.

J. López/ T. Veciana

Hauria de deixar clares les línies polítiques i què vol aquesta assemblea/ Si s'ha de fer una unió d'esquerres és una cosa lenta i els partits ja han engegat la seva maquinària.


Dissenyar la candidatura amb l'horitzó del 2015 o el 2019 ha estat un dels interrogants de l'assemblea. Altres aportacions han demanat que la renovació política s'acompanyi de més jovent i que el decàleg fundacional 's'afini més' en favor d'un consens 'real'. Els altres convocants de l'acte han llençat un missatge d'unió i positivisme en boca de Josep Maria Balcells (NECat), que ha parlat per compte propi, i Francesc Serra (Procés).

J. Balcells/ F. Serra

Arribar a més ciutadans i engrescar-los amb un sol programa / Moviments socials i partits polítics que ens movem junts ens hem reconèixer i mirar-nos amb generositat.


Els organitzadors han recollit 'bones sensacions' de la trobada, que no ha comptat amb la presència de Podem segons han apuntat a Cugat.cat. El següent pas de l'assemblea d'esquerres és penjar les conclusions del debat al blog del col·lectiu, esquerressantcugat.wordpress.com, on també s'anunciarà la propera convocatòria, confirmada, de l'assemblea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.