Els partits polítics, oberts a debatre la descentralització de la Festa Major


  • Comparteix:

Cartell de la Festa Major 2014

Cartell de la Festa Major 2014

Tots els partits polítics amb representació al ple municipal coincideixen que cal debatre la descentralització de futures edicions de la Festa Major. Els representants de les formacions a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM) han apostat per allunyar alguns actes del centre històric de la ciutat i repartir-los per zones com Volpelleres i Can Mates.

El regidor de CiU Joan Puigdomènech ha explicat que una bona alternativa seria obrir la programació de la Festa Major a la 'segona corona de la ciutat' per dinamitzar altres indrets.

Joan Puigdomènech

Seria una bona alternativa incorporar a la programació de la Festa Major una segona corona de places i espais perquè així també dinamitzes altres zones de la ciutat.


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor del PP Álvaro Benejam, que ha dit que és important desconcentrar la Festa Major del centre.

Álvaro Benejam

Em sembla bé obrir la festa en una segona corona: així es desconcentra la Festa Major del centre històric.


El regidor del PSC Pere Soler considera que descentralitzar la Festa Major no ha de significar irrompre en la seguretat i la connexió de les activitats. Per a Soler és important repartir també les molèsties.

Pere Soler

Hi ha llocs on pot haver-hi una desconcentració. Tampoc irromp en la seguretat, ni la connexió. És important repartir més les activitats i les molèsties.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, creu que no tot s'ha de fer a la plaça d'Octavià i aposta per portar activitats a altres barris per donar-los més vida.

Roser Casamitjana

Crec que s'hauria de repartir més. No pot ser que tot ho fem a les portes del Monestir. Si es repartissin més les activitats a barris propers al centre els donaria més vida.


El portaveu de la CUP, Guim Pros, també s'ha sumat a aquesta petició tot i alertar que la descentralització de la festa hauria d'assegurar la mobilitat a peu dels ciutadans com passa ara.

Guim Pros

Està bé poder fer actes descentalitzats a zones com Volpelleres però s'ha de tenir en compte també que es pugui continuar arribant a peu a tot arreu.


El PSC, ICV-EUiA i la CUP han coincidit a destacar la massifació d'actes en els quatre dies de festa i la concentració d'excessiva activitats en unes mateixes hores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.