La taula de treball per marcar els usos del Casal de Mira-sol es crearà dimarts


Temes relacionats

El futur del Casal de Mira-sol es pactarà en una taula amb els agents del barri (14/jun/14)


  • Comparteix:

Moment del consell de barri de Mira-sol

Moment del consell de barri de Mira-sol

La taula de treball que consensuarà els usos i el model de gestió del Casal de Mira-sol i els espais polivalents de l'escola Catalunya es constituirà dimarts vinent, amb representació de l'Ajuntament, veïns, entitats i la direcció i l'AMPA del centre educatiu. Ho ha acordat el consell de barri d'aquest dijous, on el director d'àmbit de Serveis a les Persones, Xavier Fornells, ha remarcat la necessitat que els mirasolencs reelaborin el pla d'usos municipal per marcar les 'necessitats reals a llarg termini'. La majoria d'entitats i assistents han aprovat la iniciativa. Fornells ha afegit que el debat pot obrir la porta a una remodelació o ampliació del casal.

El Casal de Mira-sol acollirà la cita a les set de la tarda per donar llum a una taula de treball, que també inclourà la presència de l'empresa gestora del casal i dels espais polivalents de l'escola Catalunya, Doble Via. El director d'àmbit de gestió de Serveis a les Persones, Xavier Fornells, ha formalitzat la proposta al consell de barri deixant sobre la taula el Pla Funcional elaborat per l'Ajuntament amb l'objectiu de debatre amb els mirasolencs els usos i el model de gestió que volen per aquest espais.

Fornells, que ha lamentat que la seva àrea no tingués coneixement del debat ciutadà originat al districte, ha demanat als mirasolencs pensar un equipament a 10 anys vista, que també pugui donar resposta a les necessitats de tots els santcugatencs. Partint de la base de la infrautilització dels espais, Fornells ha remarcat que cal buscar el consens i obrir la porta, si escau, a una remodelació o ampliació del casal.

Xavier Fornells

Depèn del que surti potser ens hem de plantejar una redacció d'un projecte bàsic i tècnic de remodelació que tingui com a base la rendibilització dels espais.


Fornells s'ha congratulat del 'control social' que tindrà el Pla Funcional i ha apuntat que el document resultant podria passar pel ple municipal. L'oposició, representada pel PSC, ICV-EUiA i la CUP, s'ha felicitat per la creació de la taula, tot i apuntar que el replantejament arriba tard. El regidor del PSC, Pere Soler, ha dit que la taula permetrà repensar el model de gestió.

Pere Soler

Dimecres anunciaven Fornells i Jordi González un model de gestió que no el tenim a Sant Cugat i que pot ser pioner i pot funcionar en altres casals.


La majoria d'entitats i veïns assistents han aplaudit la creació de la mesa, concebuda com un mecanisme de control. Alguns veïns han demanat que els espais s'han de donar a conèixer a la ciutadania, que les activitats han de tenir quotes assequibles i han mostrat recel per una possible entrada de la iniciativa socio-artística, 'Entretallers'. De la seva banda, el president de l'Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, Josep Maria Àngel, s'ha felicitat per l'entesa malgrat que assolir-la 'ha estat difícil'.

Josep Maria Àngel

Ha costat molt convèncer. Hem fet moltes coses per fer una cosa tan evident.


El consell de barri també ha anunciat que el consistori enllestirà a finals de juliol l'habilitació dels terrenys de Promusa, ubicats davant l'heliport de l'idcSalud Hospital General de Catalunya (HGC), per ser zona d'aparcament. Segons l'equip de govern, l'espai -que pot acollir uns 80 vehicles, permetrà corregir els problemes de mobilitat causats per la presència de l'hospital, la UIC, l'estació de FGC i la mateixa necessitat d'aparcar dels veïns. Segons com funcioni, l'Ajuntament estudiarà canviar l'ús dels terrenys de Can Cabassa -ara zona verda- per habilitar-los també com a aparcament (i complement al tanatori).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.