Carol considera 'clau' la col·laboració ciutadana per detectar casos d'ocupació


Temes relacionats

Els okupes de 6 Claus volen impulsar un projecte conjunt amb l'Ajuntament (22/jun/14)

Les cases okupades de la Floresta seran habitatges de lloguer social (17/jun/14)

L'Ajuntament alerta que les cases okupades de la Floresta són insegures (16/jun/14)

Augmenta la presència policial a la Floresta davant les queixes pels okupes (22/feb/14)

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra abordaran els casos de cases ocupades (10/feb/14)


  • Comparteix:

Carol és tinent d'alcalde de Seguretat

Carol és tinent d'alcalde de Seguretat

El tinent d'alcalde de Seguretat considera 'clau' la col·laboració ciutadana per detectar casos d'ocupació, per ideologia o la crisi. En una entrevista a Cugat.cat, Francesc Carol reconeix un repunt dels casos a causa del tipus d'estructura urbanística del municipi, marcada per la gran extensió territorial i el nombre de cases isolades. Carol també apunta que l'ocupació no només es dóna als districtes i que hi ha casos al centre.

Al consell de barri de Mira-sol de dijous passat el tema de l'ocupació es va posar sobre la taula. El president de l'òrgan i tinent d'alcalde de Seguretat va confirmar casos, ja sigui per ideologia o causa de la crisi, al districte. Una situació, segons Francesc Carol, que no només és pròpia de Mira-sol, la Floresta i les Planes, sinó que també s'està donant al centre de la localitat.

En una entrevista a Cugat.cat, el tinent d'alcalde no ha volgut quantificar els casos d'ocupació a l'espera que la Policia Local i els Mossos completin el mapa de cases amb inquilins il·legals per poder articular un dispositiu d'actuació. Una vegada xifrats els casos, se'n farà seguiment. No obstant això, Carol ha fet èmfasi que, per fer aquesta tasca de detecció, és 'bàsica' la col·laboració ciutadana.

Francesc Carol

Vam poder fer un desallotjament fa un parell de mesos a la cases de la Floresta gràcies a la col·laboració ciutadana. Aquesta ajuda és bàsica.


El tinent d'alcalde de Seguretat ha recordat que per estudiar l'ocupació local comptabilitzen els casos que tenen denúncia; els que venen alertats pels veïns; i les situacions d'ocupació conegudes pel propietari, però sense denúncia presentada.

Francesc Carol també ha remarcat que el repunt de casos a Sant Cugat ve marcat per l'important nombre de cases isolades existents i pel tipus d'estructura urbanística, amb una gran extensió de territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.