ICV-EUiA denuncia l'opacitat de les anàlisis de qualitat de l'aigua


Temes relacionats

El laboratori de l'ACA analitza 6.000 mostres d'aigua per garantir la qualitat (14/gen/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat rep aigua de la conca Ter-Llobregat / Foto: Sorea

Sant Cugat rep aigua de la conca Ter-Llobregat / Foto: Sorea

ICV-EUiA denuncia l'opacitat de les anàlisis de la qualitat de l'aigua i presenta una moció al ple d'aquest mes perquè es facin públics els resultats d'aquests controls sanitaris. La moció està impulsada per la Plataforma Aigua És Vida, Ecologistes en Acció i Som lo que Sembrem. El portaveu municipal d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha expressat preocupació 'per l'abocament continuat de sals al Llobregat per part de la multinacional Iberpotash i la contaminació per purins de la conca del Ter'.

Els ecologistes recorden que l'accés a l'aigua és un dret humà reconegut per l'Assemblea General de les Nacions Unides. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha destacat la importància de disposar dels controls de qualitat de l'aigua.

Joan Calderón

És important saber la qualitat de l'aigua a Sant Cugat. A la riba del Llobregat i del Ter hi ha empreses i hem de saber si compleixen amb els requisits medioambientals.


ICV-EUiA presentarà una moció al ple d'aquest juliol perquè es faci pública la informació de les anàlisis de l'aigua.

El gener, el laboratori de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va publicar els resultats d'un estudi amb 5.960 mostres d'aigües del Ter-Llobregat, la que arriba a les llars de Sant Cugat. Els resultats van ser considerats de 'satisfactoris'. Calderon reclama que es publiquin totes les dades d'estudis com aquest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.