El PSC demana a CiU que treballi per a la ciutat l'últim any de mandat


  • Comparteix:

El PSC, en roda de premsa

El PSC, en roda de premsa

El PSC demana a CiU que planifiqui accions en temes de ciutat l'últim any de mandat i que no es mogui en termes electoralistes. És la petició que fan els socialistes en la valoració anual del PSC de la gestió de l'equip de govern, on suspenen nou dels 15 regidors. El PSC també ha exposat que és el grup que més mocions ha presentat, amb 97 propostes de les quals el 46% han estat aprovades.

Practicants del corró de la majoria absoluta, avantposen el partit a la ciutat i són reticents a acceptar propostes de l'oposició. Així han definit els socialistes les accions del grup municipal de CiU en l'últim mandat, amb un 3'2 de nota. Són les puntuacions que cada any elabora el grup municipal del PSC i que enguany torna a donar un 4'5 a l'alcaldessa, Mercè Conesa, de qui han dit que 'hauria de tenir una major dedicació a la ciutat', en referència al seu càrrec de vicepresidenta a la Diputació. Amb relació a la gestió de l'equip de govern, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha demanat a CiU que treballi per a la ciutat aquest últim any de mandat i no es mogui en clau electoral.

Ferran Villaseñor

Els demanem que es dediquin a planificar mesures de ciutat no només de caire electoral per completar aquest any. I tot i que alguns tenen la memòria curta, alguns recordem.


En el rànquing de valoració dels regidors de CiU, la més ben valorada (5'9) és la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, a qui han retret els problemes amb la pavimentació de l'eix de vianants. Els altres tres regidors aprovats són el regidor de Cultura, Xavier Escura (5'6); el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, (5'4) i l'extinent d'alcalde de Comerç, Josep Romero (5).

Dins l'apartat de suspesos, el més ben situat és el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol (4'9), de qui lamenten que hagi relegat la Participació en assumir l'àrea de Seguretat. El segueixen el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé (4'4); el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas (4'3); el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana (4'1) i la regidora de Comunicació, Joana Barbany (4), a qui els socialistes responsabilitzen de dimensionar el seu pressupost en 'propaganda'.

El el tram final de suspesos es troben la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer i la regidora d'Educació, Esther Salat, (3'8); i el regidor d'Esports, Xavier Tizón (3'7), a qui el PSC retreu la improvisació en la gestió dels serveis esportius. El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, no té valoració per part dels socialistes perquè entenen 'que la seva tasca és exclusiva per a la direcció general de Telecomunicacions'. La que tampoc no té nota és la regidora adjunta a alcaldia i sense cartera, Sílvia Cazorla, de qui el PSC 'destaca' que només ha fet una intervenció al ple en tres anys de mandat.

Amb relació a la tasca del grup municipal del PSC, els socialistes han destacat ser la formació que més mocions ha presentat al ple (97), de les quals un 46% han estat aprovades (un 3% via declaració institucional). Amb això, el PSC constata que del total de mocions presentades un 34% procedeixen del PSC. En referència a les mocions presentades en clau local, el 40% han sortit dels socialistes, segons les dades del PSC.

De les propostes presentades pel PSC, el 96% de les vegades han rebut el suport d'ICV-EUiA i el 89% de la CUP. Pel que fa a les temàtiques de les seves mocions, bona part han tractat temes econòmics i de qualitat dels serveis públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.