El govern destina a les escoles bressol 34 milions del Pla únic d'obres i serveis


Temes relacionats

L'escola bressol rep el suport del ple municipal (17/jun/14)

L'EMD xifra en 1'2 milions d'euros el deute de la Generalitat amb Valldoreix (20/gen/14)


  • Comparteix:

Els diners es destinaran a les escoles bressol / Foto: Localpres

Els diners es destinaran a les escoles bressol / Foto: Localpres

La Generalitat i les diputacions han acordat aquest dimarts destinar a les escoles bressol 34,2 milions que havien d'aportar els òrgans supramunicipals al Pla únic d'obres i serveis (PUOSC) per a obra nova. Amb aquesta ajuda, dirigida per al present curs i el vinent, el govern podrà cobrir prop del 50% del deute que té amb els consistoris pel que fa a escoles bressol.

Per fer possible aquesta línia d'ajuts, govern i diputacions han fet efectiva via decret la modificació dels convenis per a les anualitats 2014-2015 del PUOSC amb l’objectiu de prioritzar la despesa social en l’actual situació de restriccions pressupostàries. El canvi implica que no hi haurà subvencions per a obra nova per a les anualitats de 2014 i 2015.

Per aquesta raó, s’han modificat les aportacions previstes que, mitjançant els convenis, faran les diputacions exclusivament a la línia de despeses de manteniment del PUOSC, mentre que les aportacions que havien de fer al pla general, destinades a inversió, aniran directament a sufragar les despeses de funcionament de les escoles bressol municipals.

Segons les últimes dades facilitades per l'Ajuntament, la Generalitat deu en matèria d'educació 2,6 milions, una part dels quals en concepte d'escoles bressol. De la seva banda, l'EMD de Valldoreix va informar que el govern ja ha abonat la subvenció que tenia pendent de dos cursos de l'escola bressol del territori.

En aquest àmbit, l'últim ple va aprovar la moció del PSC per restablir el finançament de les escoles bressol, amb esmenes de CiU i el vot contrari del PP. La proposta reclama l'augment de la ràtio assignada pel departament d'Ensenyament i el pagament del deute pendent amb les escoles d'educació infantil de 0 a 3 anys.

Sant Cugat té vuit escoles escoles bressol municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.