La V santcugatenca aplega més de 2.000 persones


Temes relacionats

La V de I'Onze de Setembre assaja avui a Sant Cugat (11/jul/14)

CDC, JNC i la CUP donen suport a la V santcugatenca d'aquest divendres ( 9/jul/14)

700 persones ja han confirmat la seva participació a la V santcugatenca ( 8/jul/14)

Convoquen a formar una gran V a Sant Cugat a favor de la independència (22/jun/14)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha posat a prova aquest divendres la V que l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural volen dur a terme l'Onze de Setembre a Barcelona. La V santcugatenca ha sumat 1.300 inscripcions, però segons l'organització la participació ha estat superior a les 2.000 persones gràcies a les incorporacions de darrera hora.

Els participants, vestits de groc, han creat una V amb el vèrtex a la plaça d'Octavià, mentre que les dues ales s'han allargat pels carrers Major i de Santiago Rusiñol. Segons el coordinador de la iniciativa i membre de l'ANC, Vicenç Alegre, ha sumat més de 2.000 persones i una vuitantena de voluntaris.

Vicenç Alegre

La previsió que teníem era arribar a les 1.500 persones. Aquest matí, però, hem vist que vindria gent que no estava inscrita.


A l'acte s'ha desplegat una estelada gegant i ha sonat la campana Llibertat vinguda de la Garrotxa. El final de festa ha comptat amb actuacions musicals, coca i mistela. Tot plegat en un ambient festiu, però també reivindicatiu, com han destacat a Cugat.cat alguns dels participants.

Participants

Estem molt compromesos amb el procés. / Ens hem d'implicar en allò que convé al país, Catalunya. / Vam anar a la Via Catalana i això ho fem per convicció.


La iniciativa local rep el suport de CDC, JNC, la CUP, ERC i la uaSC, entre d'altres. L'objectiu ha estat preparar la V que es farà a Barcelona l'Onze de Setembre i que vol omplir la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes confluint a la plaça de les Glòries Catalanes, de manera que es formi una gran V, símbol de l'anhel 'per votar i de llibertat'. Altres municipis també acolliran iniciatives similars de cara a l'Onze de Setembre, així com una desena de mosaics dirigits a presidents internacionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.