L'ACM aplega més d'un miler de càrrecs electes a favor del dret a decidir


Temes relacionats

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 41 entitats i 84 persones (24/jun/14)

Sant Cugat referma el seu compromís pel dret a decidir (19/jun/14)

Empresaris santcugatencs i catalans refermen l'aposta pel dret a decidir ( 8/mai/14)


  • Comparteix:

Imatge de l'acte / Foto: ACM

Imatge de l'acte / Foto: ACM

Més de 1.000 càrrecs electes catalans, entre ells el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, han expressat aquest dissabte el seu compromís amb el dret a decidir. La trobada, organitzada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) a Girona, ha estat un clam a favor del dret dels catalans a decidir el futur polític del país.

Segons l'organització, l'acte celebrat al Pavelló Fontajau de Girona ha tingut la presència de més d'un miler de càrrecs electes dels darrers 35 anys d'ajuntaments democràtics vinguts dels diferents municipis de Catalunya.

A l'acte, hi han assistit el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el president de l'ACM, Miquel Buch, que han estat acompanyats pels diferents representants dels partits polítics que estan a favor de la data i la consulta, i del president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal.

En el seu discurs, Homs ha carregat contra aquells que diuen que el dret a decidir és una quimera, ja que 'la democràcia no és mai una quimera sinó que és la garantia de pau, llibertat i progrés col·lectiu'. En aquest sentit, ha assegurat que és un projecte de país que només necessita de dos ingredients: gran capacitat de mobilització col·lectiva i capacitat de grans consensos polítics.

De la seva banda, el president de l'ACM, Miquel Buch, ha destacat que aquest acte ha demostrat una vegada més que el món local sempre respon, ja que 'planta cara als problemes i reptes des del carrer i els pobles'.

En aquest sentit, el regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, que ha assistit a l'acte en representació de l'Ajuntament, ha explicat que la majoria del consistori i de la població santcugatenca està a favor del dret a decidir.

Jordi Puigneró

El que volia fer avui era representar Sant Cugat i escenificar que la ciutat està a favor del dret a decidir.


A la trobada s'ha llegit el manifest 'L'Hora de decidir' a càrrec de l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit de Catalunya. També hi han assistit diferents autoritats polítiques com el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal; diputats del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats, i senadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.