Conesa: 'Sant Cugat té un full de ruta per afrontar la crisi i ajudar les famílies'


Temes relacionats

L'oposició marca distàncies amb l'anàlisi de Sant Cugat de l'equip de govern (15/jul/14)


  • Comparteix:

Mercè Conesa durant el seu discurs

Mercè Conesa durant el seu discurs

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que Sant Cugat disposa d'un full de ruta per afrontar les conseqüències de la crisi a la ciutat i reduir-ne l'impacte en les famílies. En el ple sobre l'estat de la ciutat d'aquest dilluns, Conesa es referma en l'aposta per una estratègia econòmica, social i ambiental que permeti generar ocupació i estalvi, i millorar les prestacions municipals.



Segons Conesa, els tres anys de mandat han estat marcats fins ara per les conseqüències de la crisi, que ha generat nous perfils de pobresa i ha empitjorat l'estat de les capes ja vulnerables. Per afrontar aquesta situació, l'alcaldessa afirma que l'equip de govern segueix una estratègia a triple àmbit: econòmic, social i ambiental.

En matèria econòmica, el govern municipal, assegura, ha treballat per generar llocs de feina, amb un especial interès en la promoció de l'emprenedoria i el cooperativisme. En aquest sentit, Conesa ha remarcat que s'ha pogut reduir la taxa d'atur a Sant Cugat fins al 8,6% quan al 2011 superava el 10%. En paral·lel, l'àrea d'Economia, diu l'alcaldessa, ha reduït l'endeutament fins a la ràtio del 57% i els terminis de pagament a les empreses fins als 30 dies de mitjana.

En el sector social, Conesa ha subratllat que s'han augmentat els ajuts un 125%, amb èmfasi en les beques menjador i en l'aprovació d'un pla d'inclusió i lluita contra la pobresa. En aquest punt, l'alcaldessa també ha anunciat que s'incrementarà fins al 10% els pisos de titularitat municipal a col·lectius en risc social i la propera construcció de promocions públiques a les zones de Rius i Taulet, Francesc Macià i Jeroni Pujades, a més del projecte d'habitatge a la Floresta.

En l'àmbit ambiental, la principal referència ha estat el projecte d'Smart City, que ha permès rebaixar la despesa de consums un 30%, segons dades de l'equip de govern.

L'alcaldessa ha posat en valor l'estratègia seguida pel govern.

Mercè Conesa

És una estratègia que he repetit mil vegades al meu equip per fer-la possible.


Capital de poesia, col·laboració amb les entitats i millora d'equipaments
En plana cultural, Conesa ha anunciat que el premi Gabriel Ferrater passarà a ser Premi Nacional de Poesia gràcies a l'acord amb la Generalitat.

L'alcaldessa ha admès que estan pendents la rehabilitació i l'aprovació del pla director del Monestir, tot i que ha recordat que ja s'hi estan duent a terme accions.

L'acord amb la Unió i la cessió de locals a entitats com Castellers de Sant Cugat també han protagonitzat part del discurs de Conesa, que ha destacat la reobertura del Celler Cooperatiu com un altre dels fets destacats del curs polític.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, Conesa ha posat en valor les millores en aquests equipaments, valorades en 350.000 euros, tot i que ha reconegut que cal impulsar la construcció d'un pavelló a la Guinardera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.