L'oposició marca distàncies amb l'anàlisi de Sant Cugat de l'equip de govern


Temes relacionats

Conesa: 'Sant Cugat té un full de ruta per afrontar la crisi i ajudar les famílies' (15/jul/14)


  • Comparteix:

Imatge de la sessió plenària

Imatge de la sessió plenària

L'oposició es desmarca del discurs del govern local i veu un excés d'optimisme en la visió del municipi oferta per l'alcaldessa. En el debat anual sobre l'estat de la ciutat, celebrat aquest dilluns, el PP ha lamentat que l'equip de govern faci bandera de l'independentisme, el PSC i ICV-EUiA han criticat que funcioni 'a cop de titular' i la CUP ha demanat més implicació amb les entitats i el model comercial de proximitat. Tots els partits han coincidit a criticar la falta de lleialtat informativa del govern amb l'oposició.



PP
El PP ha iniciat el seu discurs amb una càrrega contra l'equip de govern, al qual acusa de fer servir l'Ajuntament per impulsar l'independentisme.

En paral·lel, els populars han admès l'esforç en matèria social, però han assegurat que no és suficient i que la classe mitjana no ha notat l'atenció del consistori. En aquest sentit, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha subratllat que els impostos municipals com l'IBI es podrien haver abaixat per reduir la pressió fiscal sobre les famílies. També ha criticat el govern local per frenar la proposta popular de suprimir l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut com a plusvàlua, en aquells casos que el preu de venda sigui inferior al valor d'adquisició.

El PP també ha advertit que l'Ajuntament es troba immers en grans problemes judicials: el de les sentències de les zones verdes i el 'cas Palau', que segons els populars afecta el consistori per l'adjudicació d'un dels pavellons de la Rambla del Celler. Aquest darrer cas ha generat la polèmica del ple entre Conesa i Carreras.

Carreras / Conesa

Al 'cas Palau', l'Ajuntament hi està implicat. Els fa gràcia que hi estigui imputat? / Dir mentides és molt gros, senyor Carreras.


PSC
El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha posat en valor la predisposició de l'equip de govern per pactar temes proposats pel seu partit o de la resta de l'oposició, però ha lamentat 'el relaxament' en algunes àrees. Els projectes esportius, la idea de repensar Promusa, la tarifació social i la proposta de segona residència, entre d'altres, són alguns dels eixos que els socialistes creuen que caldria reforçar. En aquest sentit, Villaseñor ha apuntat que un canvi de cartipàs podria revertir la situació.

Ferran Villaseñor

En el darrer any hi ha hagut un cert relaxament i creiem que un canvi de cartipàs podria ser interessant.


Villaseñor ha animat l'equip de govern a no ser 'l'escolanet de la Generalitat' i a reclamar les partides que aquesta institució deu a l'Ajuntament. El PSC també ha lamentat que moltes mocions s'hagin estancat malgrat arrencar amb bones perspectives.

El portaveu socialista ha criticat també la política comunicativa de CiU, orientada a donar 'titulars mediàtics' sense tenir en compte l'oposició. Per exemple, Villaseñor ha lamentat que els grups municipals que no es troben al govern coneguessin per la premsa els projectes del Museu de les Matemàtiques i l'espai Grau-Garrriga.


ICV-EUiA
El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha criticat l'incompliment o reinterpretació de mocions que s'aproven al ple i la manca d'informació en alguns temes de ciutat. També ha lamentat que l'equip de govern opti a vegades per un 'Sant Cugat de fantasia i fet a cop de titular', davant el qual presenta plans genèrics, però que no es concreten.

Joan Calderon

Un altre aspecte que ens separa és que l'Ajuntament planifica molt i fa grans plans, però són genèrics i estandaritzats i després no es segueixen ni es tenen en compte.


Davant aquesta gestió de la ciutat, Calderon ha apostat per un model inclusiu, corresponsable i cooperatiu, que eviti que la gent marxi del municipi pel preu de l'habitatge, que augmenti el pressupost de polítiques socials i aposti per l'economia verda, sostenible i cooperativa. En aquest sentit, ha criticat l'externalització de serveis i ha defensat la seva municipalització en alguns casos.

Altres punts que ha posat sobre la taula és la participació, la comunicació amb la ciutadania i el funcionament dels consells de barri. Finalment, Calderon ha reiterat el suport del seu grup a l'equip de govern, però ha advertit que es posicionaran en front quan no hi estiguin d'acord.

CUP
El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha instat l'equip de govern a prendre mesures valentes per fer front a la situació actual. En aquest sentit, ha lamentat que propostes en les quals han participat activament s'hagin quedat en un calaix o estiguin a mig fer, sobretot ara que s'acaba el mandat. És per això que Pros ha posat deures a l'equip de govern com ara tancar la protecció de Collserola i aturar els projectes de línia MAT a la serra i de la pedrera Berta.

També ha reclamat equipaments com la nova biblioteca central i la sala de concerts, així com aspectes més socials com l'accés a l'habitatge, la tarifació social real i la participació ciutadana.

Guim Pros

És bàsic acabar de socialitzar l'accés a l'habitatge, la tarifació social real i creure que el joc polític passa per la participació ciutadana.


En aquest sentit, la CUP ha parlat d'una aposta per un nou model de ciutat que tingui en compte l'accés a l'habitatge, un model comercial més arrelat, espais per a les entitats, evitar l'externalització de serveis i eines de participació sorgides des de la societat.

Pros ha animat l'Ajuntament a mantenir el suport a la consulta del 9 de novembre, perquè 'són els municipis els que han de fer de motor'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.