El nou Pla Local de Joventut incidirà en l'accés a l'habitatge, la feina i el lleure


Temes relacionats

El Pla Local de Joventut tindrà la participació i l'emancipació com a eixos (14/mai/14)


  • Comparteix:

El diagnòstic s'ha presentat al Casal TorreBlanca

El diagnòstic s'ha presentat al Casal TorreBlanca

L'accés a l'habitatge, la manca de feina i l'oferta d'oci i lleure són algunes de les qüestions que preocupen els joves de Sant Cugat, segons el diagnòstic previ al Pla Local de Joventut presentat aquest dimarts al Casal TorreBlanca. La regidoria de Joventut espera que aquest nou pla es posi en marxa a partir del 2015 i que serveixi per cobrir les necessitats, el interessos i les demandes dels joves de la ciutat.

L'empresa Indic ha estat l'encarregada de fer el diagnòstic que resumeix la situació dels joves d'entre 13 i 29 anys a Sant Cugat. L'estudi analitza qualitativament diferents aspectes de la vida dels joves santcugatencs com la formació, l'habitatge, la feina, la comunicació, l'oci i el lleure. Els resultats mostren preocupació per temes com el preu elevat de les vivendes, l'escassa oferta laboral i la manca d'oci i lleure atractiu per als majors de 18 anys.

L'estudi també detecta una falta de comunicació entre l'Ajuntament i els joves. Per contra, aspectes com l'oferta formativa, els equipaments, els parcs i la qualitat de vida han rebut bona nota per part d'aquesta franja d'edat.

Aquest diagnòstic serveix per fer l'anàlisi de cara al nou Pla Local de Joventut que l'Ajuntament vol elaborar amb la participació i el consens dels joves. Per això, té la col·laboració de les entitats de la ciutat, les joventuts dels partits, els delegats de curs dels instituts i el consell 13/16.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, assegura que aquest nou pla servirà per establir les prioritats dels joves en matèria educativa, laboral, d'habitatge, d'oci i lleure fins al 2016.

Raül Grangé

El que hem fet és establir un diagnòstic per saber quina és la situació, i ara establirem un pla d'acció per capgirar el que està malament.


Una vegada presentat el diagnòstic, s'espera discutir i aprovar el contingut del Pla Local de Joventut abans de Nadal i posar-lo en marxa a partir del 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.