L'EMD rebutja crear una comissió sobre el cas de la presumpta denúncia falsa


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix celebra avui l'última junta de veïns del curs (17/jul/14)

L'EMD denuncia un presumpte cas de frau documental en una instància (22/mai/14)


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous

La junta de veïns de l'EMD de Valldoreix ha rebutjat crear una comissió informativa per investigar el presumpte cas de falsedat documental que afecta una instància registrada a la mateixa entitat el 27 de febrer. L'equip de govern, format per CiU-Actuem, ha desestimat la proposta de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV) perquè considera que és una tasca que correspon a la justícia. Durant la sessió també s'ha anunciat que les obres per soterrar les línies d'alta tensió es reprendran al setembre amb la intenció que estiguin finalitzades a finals d'any o principis de 2015.

El cas de la denúncia va començar fa pocs mesos quan l'EMD va descobrir, arran d'una trucada de l'Ajuntament, que hi havia dues instàncies amb un número de registre idèntic. Un dels dos textos corresponia a un veí que feia referència a un tema de recollida de poda. Aquesta mateixa persona va assegurar a l'Ajuntament no haver fet cap queixa per les condicions higièniques del lavabo del Casalet, el tema de la instància presumptament falsificada.

Davant d'aquesta situació, el govern de l'EMD va obrir un expedient informatiu i va comprovar a través de l'àrea d'Atenció Ciutadana que la suposada falsa denúncia havia estat lliurada personalment a l'Ajuntament pel vocal de Comerç, Jordi Ortolà, tal com havia fet en anteriors ocasions. Els Mossos d'Esquadra van prendre aleshores declaració al president de l'EMD, Josep Puig, al mateix Ortolà i a altres treballadors d'aquesta administració local.

La CPCV ha reclamat una comissió formada per representants polítics de cada grup de la junta de veïns, a més d'assessors jurídics, per aclarir tot el tema. La vocal Carme Babiloni considera que la creació d'aquest pot ajudar a aclarir els fets des del mateix territori.

Carme Babiloni

L'únic que volem fer és una comissió per investigar els fets. Potser podem aportar alguna conclusió.


La proposta ha rebut el suport del vocal del PP, Josep Maria Canals, però ha estat rebutjada per CiU-Actuem. El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que l'equip de govern és el primer interessat a resoldre la situació però creu que justícia s'ha d'encarregar d'aclarir el cas.

Josep Puig

Els primers interessats en el fet que es resolgui el problema som nosaltres. Creiem que la moció no cal.


Un altre dels punts destacables de la junta de veïns ha estat l'anunci que les obres per soterrar les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol es reprendran al setembre, després d'haver solucionat un tràmit administratiu amb el propietari d'un dels habitatges afectats pels treballs d'adaptació. Puig s'ha mostrat confiat que el soterrament sigui una realitat a finals d'any o principis de 2015.

A més la sessió ha servit per posar al dia els comptes de l'EMD. En concret, l'àrea d'Economia ha informat de la situació del pagament a proveïdors i empreses que ofereixen serveis públics. El vocal Xavier Gavaldà ha informat que des del 2011 han anat escurçant progressivament el temps per pagar les factures i ja han aconseguit que no quedin abonaments pendents.

Xavier Gavaldà

En aquesta EMD no hi ha cap factura pendent. Això és molt important.


Així, per exemple, el període mig de pagament al 2013 va ser de 48 dies mentre que al primer trimestre d'enguany ja es va reduir a 14 dies.

La trobada també ha servit per cloure el curs polític. La propera junta de veïns tindrà lloc el 25 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.