La gestió forestal de Can Monmany passarà al consorci de Collserola


  • Comparteix:

Gairebé 74 hectàrees seran gestionades pel consorci del parc / Foto: Stcvo.wordpress.com

Gairebé 74 hectàrees seran gestionades pel consorci del parc / Foto: Stcvo.wordpress.com

La gestió forestal de la finca municipal de Can Monmany passarà al Consorci Parc de Collserola. La cessió afecta gairebé 74 hectàrees d'aquest espai, del qual comparteixen titularitat l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix.

De fet, la junta de veïns de l'EMD d'aquest dijous ja ha donat suport al canvi de gestió amb l'acceptació de tots els grups polítics. A Sant Cugat, la cessió es debatrà i votarà al ple de dilluns. El tinent d'alcalde de Territori, Pere Casajoana, ha explicat que és positiu cedir la gestió al consorci per aprofitar el seu potencial.

Pere Casajoana

El parc sol·licita als propietaris forestals la gestió de les finques per treure'n un rendiment adequat.


L’objectiu d’aquesta cessió és optimitzar la gestió forestal de can Monmany i, a la vegada, contribuir a la utilització de biomassa generada a Collserola com a font d'energia renovable. Amb aquest acord es facilitarà la possibilitat que l’Ajuntament pugui adquirir biomassa al Consorci del Parc per utilitzar-la en els dos edificis municipals que funcionen amb aquesta font energètica: el centre social i sanitari de la Floresta i l’edifici d'educació infantil de l’escola Catalunya.

L'Ajuntament també podria utilitzar els residus forestals que gestiona el Consorci del Parc per al futur centre d’acopi de biomassa que es vol projectar a la ciutat.

Amb aquesta cessió també es dóna compliment a una moció del ple municipal aprovada el desembre de 2013 en què s'acordava afavorir una gestió forestal sostenible de Collserola. La cessió de la gestió forestal de can Monmany no contempla ni la zona agrícola ni l'edifici de la finca.

Altres punts del ple
Pel ple també passarà la proposta d'ampliació de règim d'usos del garden del carrer de Villà. Gràcies a aquest tràmit, l'espai podrà sumar a un parc d'entreteniment infantil al seu espai.

Un altre dels punts destacats és la modificació del PGM per a una eventual construcció d'un pont entre l'avinguda de Rius i Taulet i el carrer de Mestres. Amb el tràmit es corregeix el traçat inicial i s'adequa a les possibles necessitats futures del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.