Lluís Recoder veu amb 'preocupació' que l'Incasòl reconsideri el nou projecte del Centre Direccional


  • Comparteix:

Recoder diu que Sant Cugat ha sabut sacrificar edificabilitat.

Recoder diu que Sant Cugat ha sabut sacrificar edificabilitat.

L'alcalde ha expressat la seva preocupació pels dubtes que planegen, diu, sobre el projecte del Centre Direccional després que el conseller de Política Territorial hagi manifestat que l'Incasòl està buscant emplaçaments alternatius per recuperar l'edificabilitat que es perd amb la redefinició del projecte. Lluís Recoder ha instat Joaquim Nadal a seguir l'exemple de Sant Cugat que ha renunciat a l'edificabilitat per raons de sostenibilitat.

Lluís Recoder tem que el nou departament de Política Territorial es pugui replantejar, ara, el projecte del Centre Direccional després que l'alcalde Toni Morral i l'exconseller Felip Puig (CIU) redefinissin el projecte per reduir el sostre edificable i ampliar la zona verda que separa Cerdanyola i Sant Cugat.

L'alcalde ha manifestat que les declaracions de Joaquim Nadal declarant que el nou projecte és 'lesiu' pels interessos de l'Incasòl obren un 'impass d'incertesa' i espera que el nou conseller faci prevaldre la preservació d'un dels pocs espais lliures que queden a la plana del Vallès:

Lluis Recoder

Ho veig amb preocupació. Espero que es reconsideri i es posi en una balança la preservació d'aquest espai poer sobre d'altres interessos urbanístics.


Recoder espero que Nadal posi en una balança el manteniment d'aquest espai verd dins la conurbació de Barcelona per sobre d'un model d'urbanisme més propi, diu, dels anys 70.

Sobre com compensar l'edificabibilitat que es perd en el Centre Direccional - ja que es passa de 5.000 habitatges a poc més de 2.500- Recoder creu que Sant Cugat és l'exemple 'perfecte' de ciutat que decideix renunciar a l'edificabilitat i aturar el creixement:

Lluis Recoder

Nosaltres hem renunciat a l'edificabilitat que ens atorgava el PGM i que estava en els 200.000 habitants. Ens aturem a 90.000.


Aquestes declaracions surten després que, en una reunió amb l'alcalde cerdanyolenc, el conseller Joaquim Nadal manifestés que el nou plantejament del Centre Direccional és 'lesiu' pels interessos de l'Incasòl ja que es perd sòl edificable. Morral ha explicat que s'ha acordat traslldar aquesta edificabilitat, en una part a d'altres zones de Cerdanyola, i en una altra, a d'altres municipis de l'àmbit del PGM



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.