Sant Cugat es compromet en la lluita per la racionalització d'horaris


  • Comparteix:

La moció s'ha aprovat aquest dilluns / Foto: Globedia

La moció s'ha aprovat aquest dilluns / Foto: Globedia

El ple de Sant Cugat demana al govern espanyol renunciar a l'actual horari i restablir el corresponent a la situació geogràfica catalana, que és d'una hora menys. Segons la moció aprovada aquest dilluns, això comportaria avantatges econòmics, laborals, familiars i personals, i una disminució del consum energètic. Amb aquest text, el ple dóna suport a 'Ara és l'hora', la plataforma que impulsa una reforma dels horaris perquè s'assoleixin uns temps més racionals. Tots els grups hi han votat a favor, tret de la CUP, que s'ha abstingut

El text, presentat pel PSC, CiU i ICV-EUiA, remarca que l'Estat espanyol té una assignació horària que no li correspon per la seva situació geogràfica, fruit del fet que la dictadura del general Franco va afegir una hora més per coincidir en horari amb la Itàlia feixista de Mussolini i l'Alemanya nazi de Hitler, tal com ha destacat el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Volen incidir en la reforma dels horaris, perquè siguin més racionals. Suposa la reducció d'una hora, perquè l'horari actual prové d'altres temps.


La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, tret de la CUP, que s'ha abstingut. El portaveu dels independentistes, Guim Pros, ha explicat que el motiu de la seva abstenció és perquè Catalunya i els Països Catalans, ja estan a l'horari que els correspon.

Guim Pros

Ja que tots plegats tenim ganes de fer un país nou, s'ha de posar tot sobre la taula. Els Països Catalans són a l'horari que els hi toca.


La resta de grups han destacat els beneficis que suposaria el canvi. Tot i així, el PP creu que el text hauria d'haver-se despolititzat, en referència a la coincidència del nom de la plataforma 'Ara és l'hora' amb la campanya per la V de l'Onze de Setembre.

La moció també recorda que la societat catalana té uns horaris laborals insòlits respecte a la resta del món. En concret, subratlla que a la majoria d'indrets la gent plega de treballar a les cinc de la tarda i que les jornades catalanes acostumen a allargar-se fins al vespre, un fet que no fa més productius els treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.