Sant Cugat dóna suport a la llei pels drets del col·lectiu LGTB


Temes relacionats

La CUP vol que l'Ajuntament doni suport a la llei proposada pel col·lectiu LGTB (15/jul/14)

ERC-NECat-Catalunya Sí vol una directiva europea contra la LGTBfòbia (17/mai/14)

ICV-EUiA presentarà una moció per a la normalització del col·lectiu gai i lesbià (16/mai/12)


  • Comparteix:

Imatge de la bandera que representa el col·lectiu LGTB / Font Onanymous

Imatge de la bandera que representa el col·lectiu LGTB / Font Onanymous

Sant Cugat dóna suport a la llei pels drets de les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (LGTB) i per l'eradicació de la LGTBfòbia que està tramitant el Parlament amb la intenció de garantir els drets d'aquest col·lectiu. La moció inicial de la CUP, esmenada per CiU, ha rebut el suport del ple municipal amb l'excepció del PP, que hi ha votat en contra, i els regidors d'UDC, que s'han abstingut.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha explicat que cal donar suport a la iniciativa engegada pel Consell Nacional LGTB per lluitar contra la discriminació que pateix aquest col·lectiu.

Guim Pros

De tots és coneguda la lluita que porten a terme aquests col·lectius en contra de la discriminació que encara pateixen en molts àmbits.


L'equip de govern de CiU ha donat llibertat de vot als seus regidors. Els de CDC hi han votat a favor i els d'UDC, malgrat estar en contra de qualsevol discriminació, han explicat que haurien prefeirt una moció més integral on s'incloguessin altres discriminacions com les de raça o religió.

El PP ha rebutjat el text de la moció en coherència a l'oposició del grup popular del Parlament, que ha votat en contra en l'inici de la tramitació de la llei a la cambra catalana.

El president local del PP, Jordi Carreras, ha explicat que si bé estan en contra de qualsevol discriminació, consideren que aquesta iniciativa el que fa és sobreprotegir aquest col·lectiu concret.

Jordi Carreras

La desproporció entre les conductes que es condemnen com a discriminitatòries i les sancions no té precedents.


ICV-EUiA ha donat suport a la moció i ha argumentat la necessitat de lluitar contra els recels i l'assetjament que encara pateixen les persones LGTB. El PSC també s'hi ha afegit amb el lament que en ple segle XXI encara s'hagi de legislar per protegir aquest col·lectiu.

La LGTBfòbia a Catalunya
Segons l'informe de l'Observatori Contra l'Homofòbia, a Catalunya es produeixen més de 380 denúncies per LGTBfòbia a l'any, principalment a l'espai públic. Darrerament l'homofòbia ha pujat al país, amb manifestacions contràries als drets de les persones LGTB.

Segons estudis del Casal Lambda, el 70% dels infants i adolescents LGTB en edat escolar han patit insults de caire homòfob. El 9 de maig del 2013 es va registrar al Parlament de Catalunya la proposició de llei 'pels drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l' eradicació de la lesbofòbia, la transfòbia i l’homofòbia', llei elaborada i aprovada al 2010 pel Consell Nacional LGTB de Catalunya, i que pretén posar fi a la impunitat LGTBfoba.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.