L'empresa Citelum gestionarà l'enllumenat i el control del trànsit


  • Comparteix:

Imatge d'un fanal intel·ligent

Imatge d'un fanal intel·ligent

L'empresa Citelum Ibérica s'encarregarà de la gestió de l'enllumenat i el control del trànsit de la ciutat. És la primera vegada que el contracte s'adjudica de manera conjunta per aconseguir un estalvi. El ple municipal ha donat aquest dilluns el vistiplau a l'adjudicació, que té una durada de sis anys prorrogable a quatre més per un preu de 3,4 milions d'euros cada any.

El contracte preveu la gestió energètica de l'enllumenat públic del municipi i, com a novetat, incorpora el centre de control del trànsit urbà, que regula la senyalització i les pilones, a més dels serveis de manteniment i inversió vinculats.

Això comporta que per primera vegada un contracte inclou els dos àmbits, una mesura que segons la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, suposarà un estalvi.

Cristina Paraira

És un contracte mixt perquè hem afegit la gestió del trànsit: els semàfors, les pilones i les càmeres. Això suposa un estalvi econòmic i de control.


Una altra de les novetats és que el contracte inclou la gestió dels subministraments d'energia elèctrica dels quadres de l'enllumenat de la via pública. És a dir, que l'Ajuntament pagarà una despesa fixa no sotmesa a les variacions de tarifa.

Cristina Paraira

El preu de l'energia varia i nosaltres pagarem un preu fix.


En aquest contracte s'ha incorporat també, cosa que fins ara no hi constava, l'enllumenat de les instal·lacions esportives i el de Nadal. Pel que fa a les inversions, s'ampliaran al casc antic els punts de llum amb elements de detecció de persones fins als 259, es canviaran les làmpades de vapor de mercuri per tecnologia led, s'eliminaran les lluminàries no respectuoses amb el medi ambient i s'ampliaran els punts amb tecnologia led.

Al concurs es van presentar tres empreses i ara el ple ha aprovat l'adjudicació a Citelum Ibérica, que ha presentat la millor oferta. Els grups municipals han destacat el procés i la informació rebuda, tot i que alguns partits com la CUP i el PP han mostrat la seva preocupació per les conseqüències que poden tenir els contractes econòmicament a la baixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.