9.700 metres quadrats de terreny municipal per a horts socials


  • Comparteix:

Els horts tindran una funció social

Els horts tindran una funció social

L'Ajuntament destinarà 9.700 metres quadrats de terrenys municipals a horts urbans amb finalitats socials. Els horts, la gestió dels quals s'atorgarà per concurs, s'adrecen principalment a persones en risc d'exclusió social. A diferència dels horts urbans del barri de Can Mates, que estan gestionats per persones jubilades, aquests nous horts seran gestionats per entitats.

L'Ajuntament ha donat llum verda a les bases de creació de tres grans parcel·les que acolliran horts urbans amb finalitats socials. Aquests terrenys, que són de titularitat municipal, sumen un total de 9.688 metres quadrats. En concret, les tres parcel·les s'ubiquen en els espais següents:

- Espai de parc urbà comprès entre els carrers d'Amposta i de Rafael Castañé (7.020 metres quadrats)

- Espai de parc urbà d'origen agrícola de Can Solà (2.015 metres quadrats)

- Espai de parc urbà del carrer d'Andana, 3 (653 metres quadrats)

Els horts seran gestionats per entitats socials sense ànim de lucre per promoure la inclusió social. A través dels horts, l'Ajuntament també vol afavorir les activitats agràries, l'aproximació de la ciutadania a la terra, la promoció de l?autoconsum alimentari i la valoració de productes de proximitat.

Les persones en risc d'exclusió social podran accedir al cultiu dels horts a través de dues vies. D'una banda, com a persones usuàries d'una entitat social promotora del projecte. De l'altra, si són persones derivades per una entitat dels serveis socials.

Els projectes de gestió dels horts tindran capacitat professional d'acollida i seguiment tant de les persones en risc d'exclusió social que formin part de l'entitat com de les que sol·licitin les places que ofereix el projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.