ICV-EUiA apostarà per les primàries per elegir el candidat a l'alcaldia


Temes relacionats

Joan Calderon no repetirà com a cap de llista d'ICV-EUiA a les municipals (22/jul/14)


  • Comparteix:

Els regidors d'ICV-EUiA Roser Casamitjana i Joan Calderon

Els regidors d'ICV-EUiA Roser Casamitjana i Joan Calderon

ICV-EUiA engegarà a mitjans de setembre un procés de primàries per elegir el candidat ecosocialista a les eleccions municipals de 2015. La formació vol veure quin és el resultat de la propera reunió que ha de mantenir amb altres forces d'esquerra per plantejar una candidatura unitària als comicis, i també prefereix esperar que hagi passat la Diada Nacional abans de fer el pas.

Després de la renúncia de Joan Calderon a liderar la candidatura, el partit engegarà unes primàries obertes per triar el candidat de la formació, un procés que començarà d'aquí a unes setmanes i que finalitzarà a finals de novembre. De totes maneres, la formació es troba a l'expectativa de la propera reunió que ha de mantenir amb el PSC, Nova Esquerra Catalana, Procés Constituent i persones a títol individual per promoure una candidatura unitària a les municipals. Així doncs, la maquinària es posarà en marxa una vegada s'hagi celebrat aquesta trobada, prevista per a mitjans de setembre.

La coordinadora d'ICV, Roser Casamitjana, ha explicat en declaracions Cugat.cat que la intenció és que el seu candidat s'integri a la hipotètica llista conjunta.

Roser Casamitjana

Si realment la confluència d'esquerres arriba a bon terme veurem quin lloc ocupa el nostre candidat.


Casamitjana, que no ha descartat presentar-se en cas que el partit li ho proposi, no creu que la negociació amb altres forces hagi d'influir en l'elecció de l'alcaldable ecosocialista. En cas que la idea no prosperi, el partit recorrerà la resta de camí a les municipals amb candidat ecosocialista i el seu equip. La coordinadora també ha explicat que el partit creu que és millor engegar el procés una vegada passada la Diada Nacional, un moment que preveu que marcarà un punt d'inflexió en la política.

Segons Casamitjana, cap membre del partit ha manifestat la seva intenció de presentar-se a les primàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.