Recoder acusa el PSC i ICV de demagogs i practicar la política de la confusió sobre Can Busquets


  • Comparteix:

Recoder diu que el problema és el PGM que PSC i ICV, fins ara, no han volgut modificar.

Recoder diu que el problema és el PGM que PSC i ICV, fins ara, no han volgut modificar.

L'alcalde ha acusat a socialistes i Iniciativa per Catalunya Verds de practicar la confusió i la demagògia sobre el tema de Can Busquets quan l'autèntic moll de l'ós del problema és el PGM del 76 que, precisament, aquests partits s'han mostrat contraris a modificar. Lluís Recoder ha anunciat que ha demanat a la federació nacionalista que presenti una iniciativa al Parlament per declarar Collserola com a Parc Natural i protegir la serra en la seva totalitat, i no a pedaços com ha fet, exclusivament, Sant Cugat amb Torre Negra.

Recoder s'ha mostrat dolgut amb la política de la 'confusió' que assegura practiquen el PSC i ICV sobre Can Busquets. L'alcalde creu que per una banda fan veure que lideren un moviment 'proteccionista' per aturar la urbanització d'aquesta zona quan, alhora, no mouen ni una pestanya per modificar el PGM que és, en realitat, l'autèntic 'culpable' que Can Busquets sigui una zona urbanitzable. De fet, el Pla General Metropolità contempla la urbanització de 260 habitatges i l'equip de govern, amb la modificació del PGM a la Floresta, ha aconseguit restringir l'edificabilitat fins a 65 vivendes.

En aquest sentit, Recoder ha preguntat a aquestes dues formacions que si volen protegir Torre Negra i Can Busquets, com no es cansen de propagar, no han fet res, fins ara, per modificar un PGM que ataca frontalment la protecció d'aquestes dues zones.

Lluís Recoder

PSC i ICV no volem modificar el PGM que declara urbanitzable no programat Can Busquets.Hem intentat, en el marge que tenim, restringir l'edificabilitat vetllant pels interessos de la ciutat.


Recoder ha volgut subratllar que ell mateix i l'equip de govern són els principals interessats en protegir Can Busquets. Per responsabilitat amb les generacions futures, però, han volgut blindar tot el procés per no vulnerar els drets legítims i legals dels propietaris. La pregunta que haurien de contestar PSC i ICV es 'com pensen compensar econòmicament la vulneració d'aquests drets.'

En tot cas, Recoder recorda que la proposta es troba damunt la taula del Consell Exceutiu del Govern tripartit i que si volen aturar el procés que sigui perquè estan disposats a rescabalar els propietaris:

Lluis Recoder

Si la Generalitat diu que protegeix el cent per cent, estarem encantats. Nosaltres hem actuat amb la legitimitat que altres encara han de demostrar.


Per últim Lluís Recoder ha emplaçat a aquestes forces que governen en municipis que també són limítrofs amb la serra de Collserola que expliquin i demostrin les iniciatives proteccionistes que han fet en els seus terrenys. És el cas del projecte inicial del Centre Direccional que volia tirar endavant Cristina Real (PSC) quan governava Cerdanyola o la urbanització de zones de Barcelona, governada per les tres forces 'progressistes' (PSC + ICV+ERC).

Per últim, com a diputat, Recoder emplaçarà el seu grup parlamentari a presentar una iniciativa per declarar Collserola com a Parc Natural i blindar, per una vegada per totes la seva protecció, en la seva totalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.