Víctor Alexandre demana per carta a Maragall que no humili els catalans amb campanyes com 'Catalunya proposa'


  • Comparteix:

L'escriptor santcugatencs també li ha fet arribar un exemplar del seu darrer llibre.

L'escriptor santcugatencs també li ha fet arribar un exemplar del seu darrer llibre.

L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre ha escrit una carta al president Maragall demanant-li més amor propi i autoestima per als catalans. I és que Alexandre considera que els catalans no podem humiliar-nos explicant a la resta de l'Estat qui som ni com som a través de programes com la campanya 'Catalunya proposa' que vol impulsar el govern de la Generalitat. Segons l'escriptor, aquestes iniciatives són només una mostra de baixa autoestima i de submissió cap als espanyols.

Per a Víctor Alexandre, la campanya 'Catalunya proposa', anunciada per Pasqual Maragall és només una continuació d'altres iniciatives similars que ja havia dut a terme l'anterior govern català i que no han servit per a res. I és que segons l'escriptor santcugatec, arreu de l'Estat hi ha uns tòpics molt arrelats sobre Catalunya i els catalans que 'no es poden combatre d'aquesta manera'.

Víctor Alexandre considera que intentar explicar qui som i el que fem és una forma de justificar-se i denota, en realitat, una submissió respecte l'Estat Espanyol.

Víctor Alexandre

Hi ha un estereotips molt arrelats sobre Catalunya i haver d'anar expicant qui som és una mostra d'una submissió molt forta.


Davant d'aquesta situació, Alexandre ho té molt clar: si algú vol saber realment com és Catalunya i com són els catalans, només cal que vingui i ho descobreixi per si mateix.

Per a l'escriptor, el que ens fa falta als catalans no és explicar les nostres virtuts sinó una major dosi d'amor propi i autoestima. Una autoestima que recentment s'ha trobat a faltar davant de situacions com la 'crisi Carod', en què el secretari general del PSOE va demanar que se'l fes fora del govern català i en què el propi Carod Rovira va acabar presentant la dimissió al càrrec de conseller en cap.

Víctor Alexandre

Ens cal amor propi, autoestima. La mostra més fefaent de la submissió a Espanya ja estta la crisi Carod. Nosaltres creiem en el diàleg, i si ells ho volen criminalitzar, que diguin el que vulguin.


Per tots aquests motius, Víctor Alexandre ha fet arribar una carta al president Pasqual Maragall acompanyada d'un exemplar del seu llibre 'Senyor president', amb la voluntat que 'prenguem consciència que els pobles adults no demanen que els estimin, exigeixen que els respectin'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.