Brugarolas aposta pel doble Sí el 9N encara que divideixi Unió


  • Comparteix:

Carles Brugarolas, durant un ple municipal

Carles Brugarolas, durant un ple municipal

El president de la comissió d'economia i conseller nacional d'UDC, Carles Brugarolas, es desmarca de la direcció del partit i defensa el doble Sí a la consulta del 9 de novembre encara que impliqui baixes de militants. En declaracions a Cugat.cat, el també tinent d'alcalde d'Economia al consistori demana que la formació tingui un debat obert sobre el posicionament en el referèndum i es mostra convençut que la majoria de les bases són favorables al doble Sí, en consonància amb la història de l'organització.

Brugarolas admet que UDC recull diversitat de sensibilitats tant a Sant Cugat com a la resta de Catalunya, però que els favorables al doble Sí són majoria. En aquesta diversitat, segons el conseller d'UDC, bona part del partit no comparteix 'línies vermelles' com la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) i les eleccions plebiscitàries que han establert personalitats del partit, com Josep Antoni Duran i Lleida i Ramon Espadaler.

Carles Brugarolas

Hauríem de ser prudents amb les paraules. Potser algú s'haurà de menjar les paraules que no li agraden les plebiscitàries o les línies vermelles com la DUI.


La formació ha de celebrar un consell nacional extraordinari per decidir el posicionament final a la consulta un cop la convoqui Artur Mas. Una de les possibilitats és deixar llibertat de vot en la segona pregunta. Partidari del doble Sí, Brugarolas posa en dubte, en declaracions a Cugat.cat, que aquesta opció estigui en consonància amb la trajectòria del partit socialcristià.

Carles Brugarolas

Em sembla impensable que UDC arribi a la pregunta més important de la història de Catalunya i que no tingui posicionament. Si el partit s'ha de dividir, que es divideixi.


La federació a Sant Cugat
Brugarolas remarca que la relació d'UDC i CDC a Sant Cugat és molt bona i que les dues formacions han d'anar juntes a les eleccions municipals, passi el que passi en l'escenari nacional. Segons el tinent d'alcalde, Unió se sent molt còmoda amb Mercè Conesa com a candidata i els dos partits treballen amb entensa i respecte entre les dues parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.