El PSC critica que el consistori sufragui el trasllat de les misses al Claustre


Temes relacionats

La caiguda d'un tros de morter obligarà a tancar l'església del Monestir (25/jun/14)


  • Comparteix:

Moment d'una missa aquest agost

Moment d'una missa aquest agost

El PSC lamenta que el consistori hagi assumit el cost del trasllat de les misses de l'església de Sant Pere al Claustre durant l'estiu. Els socialistes, que xifren la despesa en 8.000 euros, consideren que la diocèsi de Terrassa hauria d'haver finançat el trasllat i que l'actuació de l'equip de govern suposa una discriminació cap a les altres confessions i el teixit associatiu.

Durant prop d'un mes i mig, les misses de la parròquia de Sant Pere van traslladar-se aquest estiu al Claustre els dies festius i els caps de setmana. El trasllat va venir motivat per la caiguda d'un tros de morter del sostre de l'església a 18 metres d'alçada, que no va causar ferits.

Un trasllat que ha tingut un cost de 8.070 euros i que ha anat a càrrec del pressupost municipal, aprovat en junta de govern a finals de juliol, segons el PSC. El regidor socialista Pere Soler afirma que el partit està d'acord amb la cessió del Claustre com a espai públic però lamenta que el cost del trasllat vagi a càrrec del consistori, la qual cosa suposa un greuge comparatiu per les altres confessions i les entitats locals.

Pere Soler

S'hauria d'haver assumit per part de l'Església. És un greuge per a les entitats que han de demanar subvencions per fer activitats.


Soler assenyala que existien alternatives al Claustre com usar la sala polivalent del tanatori per als oficis de les defuncions i espais municipals en desús.

El partit apunta que els 8.070 euros que ha costat el trasllat de les misses ha estat en concepte de personal tècnic i material necessari. El PSC demana a l'equip de govern saber quina àrea assumirà la despesa i si es demanarà a l'Església el pagament parcial o total del cost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.