El consistori se suma al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir


Temes relacionats

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 41 entitats i 84 persones (24/jun/14)

Neix el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb una quinzena d'entitats ( 4/jun/14)


  • Comparteix:

Presentació del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir a la sala de plens

Presentació del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir a la sala de plens

L'Ajuntament s'adhereix aquest dimecres al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb un acte a la sala de plens del consistori a dos quarts de set de la tarda. El manifest, impulsat per les seccions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), vol ser un punt de trobada de la societat civil per promoure una consulta sobre el futur polític de Catalunya.

El manifest expressa el respecte a les diferents resolucions aprovades pel Parlament a favor del dret de l’autodeterminació, així com a la Declaració de Sobirania i del dret de decidir del poble de Catalunya, basat en principis com la radicalitat democràtica, la participació i la transparència. També mostra la voluntat de treballar des de Sant Cugat perquè el poble de Catalunya exerceixi el dret a decidir sobre el seu futur i referma el compromís amb el diàleg entre les diferents sensibilitats democràtiques per abordar el debat entorn el marc relacional i territorial que ha d'afrontar en un futur Catalunya amb la resta d'estats.

En el mateix sentit, els signants es comprometen amb el treball a favor de la màxima cohesió social del país, l'estat del benestar, la dignitat, la justícia social, la solidaritat entre els pobles, l'aposta pel progrés econòmic, social i cultural, i la defensa del territori i del medi ambient. A Sant Cugat, el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 51 entitats i 144 persones

Sant Cugat i el Pacte Nacional
À àmbit català, existeix el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que vol fer partícips del procés la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà del seu posicionament final. En aquest cas, està integrat per entitats civils, cíviques, ciutadanes, culturals, econòmiques, sindicals i empresarials. També hi el món local, els grups parlamentaris que han donat suport al dret a decidir i el govern.

El ple municipal de Sant Cugat va acordar sumar-se al pacte nacional al setembre passat amb els vots favorables de tots els partits, excepte el PP. El Club Muntanyenc (CMSC), els Bastoners i Camerata Sant Cugat també s'hi van adherir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.