L'Ajuntament segella la seva adhesió al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir


Temes relacionats

L'Ajuntament i el Pacte pel Dret a Decidir munten els actes de la Diada ( 3/set/14)

El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir suma 41 entitats i 84 persones (24/jun/14)

Presenten avui el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir (23/jun/14)

Neix el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb una quinzena d'entitats ( 4/jun/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha rubricat el seu compromís amb el Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir amb la signatura la vigília de la Diada del manifest de defensa de l'autodeterminació impulsat per les seccions locals d'Òmnium i l'ANC. En l'acte, celebrat a la sala de plens i presidit per una estelada, l'alcaldessa ha demanat cohesió, civisme i consens per afrontar la demanda democràtica del poble de Catalunya. El coordinador del Pacte, Raül Romeva, ha recordat que 'ningú a nivell internacional ha pogut qüestionar el dret a votar dels catalans'.

Amb aquesta signatura, l'Ajuntament s'adhereix de forma oficial al Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir. L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que compta amb el suport d'una àmplia part de la ciutadania i ha defensat valors com la legalitat, la legitimitat i el suport social.

Mercè Conesa

Les institucions anem de la mà de la societat civil, que ens està empenyent perquè el dret d'autodeterminació sigui possible.


El coordinador del Pacte a Sant Cugat, Raül Romeva, ha recordat que a àmbit internacional ningú no ha posat en dubte el dret del catalans a votar el seu futur.

Raül Romeva

Ja està clar quin és el missatge. Ara toca concretar, ja no hi ha marge. Ara s'ha d'actuar en funció que tenim, que es concreta el 9-N.


El Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir està impulsat per les seccions locals de l'Assemblea i Òmnium. Els seus presidents, Manel Porta i Maria Rosa Caballé, han celebrat el compromís del consistori amb el procés català.

M.Rosa Caballé i Man

Quants més ajuntaments i més institucions, tindrem més força. S'engloba dins del conjunt d'accions que van empenyent les autoritats per aconseguir votar.


L'adhesió de l'Ajuntament al Pacte va ser aprovada per majoria el 16 de setembre del 2013 amb el vot a favor de CiU, PSC, ICV i la CUP. El manifest reclama el consens i el suport de les forces polítiques i civils en l'exercici del dret a decidir.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.