Les mocions dels grups municipals centren el ple de setembre


Temes relacionats

El PSC demana al ple que rebutgi la reforma de la llei electoral del PP (12/set/14)

El PSC insta de nou el govern de Sant Cugat a actualitzar el Pla d'Equipaments ( 8/set/14)

Les obres de la urbanització de la Capella de Sant Joan, a la tardor ( 3/set/14)

La CUP vol que els ciutadans diguin la seva en una assemblea oberta (28/ago/14)

El PSC reivindica de nou un atorgament de subvencions més participatiu (22/ago/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple

Imatge d'arxiu del ple

El ple municipal aprovarà aquest dilluns dues mocions institucionals de suport al Dia mundial de l'Alzheimer i a les persones afectades per les síndromes de Sensibilitat Química i Electro Hiper Sensibilitat. A més, la sessió, que comença a les set de tarda, debatrà les propostes dels grups municipals, que posen sobre la taula temes com la reforma de l'administració local i de la llei electoral, el suport al poble palestí, la revisió del Pla d'Equipaments i la creació d'assemblees municipals obertes.

El nou curs polític arrenca amb dos acords institucionals. D'una banda, el ple ratificarà la moció institucional de suport al Dia mundial de l'Alzheimer i de col·laboració amb les entitats que treballen amb persones que pateixen la malaltia. D'altra, expressarà el suport a les persones afectades per les síndromes de Sensibilitat Química i Electro Hiper Sensibilitat.

El debat s'obrirà amb la moció conjunta de CiU i el PSC de suport a la cooperació municipal al desenvolupament a Catalunya i el rebuig a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). Una altra reforma estatal, la de la llei electoral, també serà objecte de debat. El PP insta el ple a donar suport aquesta reforma i promoure l'elecció directa de l'alcalde, mentre que el PSC presenta una altra moció de rebuig al nou text legislatiu.

El PSC també proposa la revisió del Pla d'Equipaments i, de nou, la modificació de l'ordenança local de subvencions a entitats i associacions santcugatenques.

De la seva banda, ICV-EUiA i la CUP s'uneixen en una moció conjunta contra els bombardejos d'Israel sobre Gaza i en suport del poble palestí. A més, ICV-EUiA porta al ple una moció per garantir la regularització de les persones migrades sense necessitat d'un contracte de treball. La CUP buscarà la creació d'assemblees municipals obertes.

La sessió plenària també porta en el seu ordre del dia la revisió del Pla Bàsic d'Emergència Municipal i del Pla d'Actuació per a Inundacions.

En l'àmbit d'Economia, es porta la proposta de resolucions d'al·legacions a les contribucions especials per obres d'urbanització del barri de la Capella de Sant Joan de Mira-sol per a la seva aprovació definitiva. També es donarà compte de l'execució del pressupost municipal i de l'informe d'avaluació dels objectius d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera del segon trimestre d'aquest any, a més de l'aprovació del compte general municipal del 2013.

El ple comença a les set de la tarda a l'ajuntament, i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.