Els grups municipals reconeixen la necessitat de millorar la participació


  • Comparteix:

La proposta ha estat rebutjada pel ple

La proposta ha estat rebutjada pel ple

Els grups municipals amb representació al ple han reconegut aquest dilluns la necessitat de millorar els òrgans de participació existents. Tot i així, han descartat la creació d'una eina nova de participació, tal com proposava la CUP amb una moció per a la creació d'assemblees municipals obertes.

ESCOLTA-HO

La moció de la CUP sol·licitava la creació d'una Assemblea Municipal Oberta en què els ciutadans puguin reunir-se i tractar temes de ciutat, així com decidir sobre les propostes presentades.

Pel regidor de la CUP Ignasi Bea, els instruments actuals de participació són insuficients i per això cal una nova eina perquè els ciutadans puguin presentar les seves ponències.

Ignasi Bea

Qualsevol ciutadà podrà presentar ponències. Implicarà el posicionament dels grups del ple i hi haurà un seguiment.


La intenció del partit és que aquestes assemblees, que es podrien fer dues vegades a l'any, siguin moderades pel Síndic, que seguirà quines propostes arriben fins al ple.

Tot i el rebuig del ple, el síndic de Greuges de Sant Cugat, Jaume Clavell, ha explicat a Cugat.cat que una assemblea oberta d'aquestes característiques seria positiva i ajudaria la bona administració.

Jaume Clavell

No hi ha cap dubte que una assemblea ciutadana ajudaria a la bona administració, i els ciutadans serien més pròxims. La proximitat és necessària.


La resta de partits, però, hi ha votat en contra o s'ha abstingut. Els grups municipals han coincidit a valorar la necessitat de millorar el funcionament dels instruments actuals, però han descartat crear-ne de nous per avançar amb els existents. De la seva banda, el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha afegit que els consells de barri ja són assemblees participatives.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.