Sant Cugat, sensibilitzada amb la síndrome de Sensibilitat Química Múltiple


Temes relacionats

La uaSC, en lluita contra les síndromes de Sensibilitat Química Múltiple (26/jun/14)


  • Comparteix:

Dues afectades, en el ple d'aquest dilluns

Dues afectades, en el ple d'aquest dilluns

Sant Cugat s'ha convertit aquest dilluns, a través d'una moció institucional, en una ciutat sensibilitzada amb les síndromes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM) i Electro-Hiper-Sensibilitat (EHS), com reclamava la uaSC, sense representació al ple. L'acord estableix instar la Generalitat a fer les gestions que estiguin al seu abast per accelerar el reconeixement d'aquestes patologies com a malalties reconegudes oficialment per l'Organització Mundial de la Salud (OMS).

ESCOLTA-HO

La moció també reclama que, mentre aquestes patologies no estiguin reconegudes, es creïn protocols perquè tots els professionals de la salut tinguin uns plans d'actuació consensuats amb els actuals especialistes en la matèria, 'adequats i coherents' amb les necessitats dels malalts. Una afectada santcugatenca, Anna Maria Leden, ha agraït la moció institucional.

Anna Maria Leden

Només puc donar les gràcies.


Tots els grups polítics municipals veuen necessari que l'Ajuntament prengui mesures per facilitar la vida de les persones afectades per SQM i EHS. En aquest sentit s'ha acordat crear un espai a la web del consistori on aparegui informació d'actuacions que es duguin a terme a la ciutat i que puguin incidir negativament en els afectats per aquestes patologies com:

- Fumigacions

- Pintat de senyals viàries

- Envernissat o pintat de mobiliari urbà

- Asfaltat de carrers

- Demolició d'edificis

Sensibilitat Química Múltiple
Segons el departament de Salut de la Generalitat, la sensibilitat química múltiple (SQM) és una síndrome complexa que es presenta com un conjunt de símptomes vinculats a diversos agents i components que es troben al medi ambient (ambientadors, desinfectants, colònies, suavitzants, etc.). Aquestes reaccions es produeixen per una exposició a nivells tolerats per la majoria de les persones.

Actualment la SQM no està reconeguda com a malaltia. El fet que la majoria de casos detectats tinguin pocs aspectes comuns i presentin símptomes i graus d'afectació molt diversos fa que aquest trastorn sigui objecte d'intensos debats entre la comunitat científica. Aquest trastorn, molt més freqüent en dones, pot anar associat a la fibromiàlgia i a la síndrome de la fatiga crònica. Segons algunes teories, aquestes tres afeccions estan relacionades amb processos de sensibilització central que presenten diferents manifestacions clíniques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.