L'Esquerra Independentista crida a desobeir l'Estat per impulsar la consulta


Temes relacionats

L'Esquerra Independentista enlaira a Sant Cugat la bandera de la desobediència (11/set/14)


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la campanya a Sant Cugat

Moment de la presentació de la campanya a Sant Cugat

L'Esquerra Independentista ha fet una crida aquest divendres a desobeir l'Estat espanyol per tirar endavant la consulta del 9N. A través de la campanya 'Desobeïm', la plataforma defensa que 'tota ruptura implica trencar amb la legalitat' i, per tant, que la desobediència és 'una eina imprescindible' per impulsar la consulta. La campanya també fa una crida a la ciutadania perquè es concentri l'endemà de la prohibició del 9N.

La campanya, que es desenvolupa a àmbit nacional, demana que es desobeeixi l'Estat espanyol i es convoqui la consulta, encara que el Tribunal Constitucional (TC) la suspengui cautelarment. Un dels membres de la plataforma i regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha explicat que el discurs de dur a terme el procés amb totes les garanties legals 'és una mentida' i que 'qualsevol ruptura implica trencar amb la legalitat'.

Ignasi Bea

Qualsevol procés de ruptura ha de trencar la legalitat. El missatge que traslladem és aquest: cal desobeir pel referèndum i la independència.


En la presentació de la campanya, Bea també ha insistit que 'molts drets i la independència de diversos països s'han aconseguit mitjançant la desobediència'. Per això, l'Esquerra Independentista ha llançat 'un missatge nítid, clar i rotund a favor de la consulta'. De fet, la vigília de la Diada l'Esquerra Independentista ja va alçar la veu a favor d'un clam per exercir la desobediència en la consulta.

La campanya també fa una crida a la ciutadania perquè es concentri l'endemà de la prohibició de la consulta. Les mobilitzacions tindran lloc a les set de la tarda davant dels ajuntaments.

L'Esquerra Independentista de Sant Cugat està formada per l'Assemblea del Casal Popular la Guitza, Endavant, la CUP i Arran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.