Famílies de sis centres locals demanen més castellà, segons Convivència Cívica


Temes relacionats

Tres famílies demanen a la Generalitat una educació amb més castellà ( 7/feb/14)


  • Comparteix:

Convivència Cívica Catalana no ha concretat quins són els centres afectats / Foto: ACN

Convivència Cívica Catalana no ha concretat quins són els centres afectats / Foto: ACN

Convivència Cívica Catalana xifra en sis els centres educatius santcugatencs amb alumnes que han sol·licitat a la Generalitat una escolarització amb igual presència del castellà i el català. Segons el col·lectiu, aquest curs s'ha registrat un increment d'aquest tipus de peticions, que afecten 85 centres catalans de 39 municipis, però no ha especificat quins són per qüestions de 'confidencialitat'.

Convivència Cívica Catalana argumenta que les famílies que han cursat la petició davant l'administració sol·liciten un ensenyament bilingüe en el qual s'utilitzin de manera 'conjunta i equilibrada' les dues llengües oficials. Això contradiu el sistema d'immersió lingüística català i per això reclamen a la Generalitat que abandoni aquest model a favor d'un sistema educatiu bilingüe.

En el cas de Sant Cugat, Convivència Cívica Catalana no ha fet públic per mantenir la 'confidencialitat' quins són els centres amb alumnes escolaritzats que els seus pares han sol·licitat un ensenyament amb més presència del castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.