Xavier Martorell nega al jutjat que demanés investigar Montserrat Turu


Temes relacionats

Xavier Martorell, imputat per presumpte espionatge a regidors d'UDC (20/jul/14)

El jutjat del cas Método 3 investigarà Martorell per presumpte espionatge a Turu ( 5/gen/14)

Martorell dimiteix del seu càrrec al govern pel 'cas Método 3' ( 5/jun/13)


  • Comparteix:

Montserrat Turu i Xavier Martorell

Montserrat Turu i Xavier Martorell

L'exregidor i director de Serveis Penitenciaris, Xavier Martorell, ha negat haver encarregat investigar l'expresidenta de l'EMD, Montserrat Turu, durant la declaració que ha prestat aquest dilluns per presumpte espionatge. Segons l'advocat de Turu, el director de Método 3 ha afirmat haver rebut un correu a nom de 'Xavi M.' en què demanava pressupost per investigar Turu, però ha negat que fos Martorell. L'advocat de l'expresidenta també ha dit que l'expedient inclou un correu que diu 'esta señora jode allí dentro'. L'advocat de Martorell ha declinat fer declaracions.

L'advocat de Turu, Rubén Moreno, ha dit que el que sí que ha reconegut Martorell és que mantenia una estreta relació amb Método 3, agència que li havia fet favors per la gran quantitat d'encàrrecs que els demanava a través del Barça. Són declaracions a Cugat.cat.

Rubén Moreno

Segons Martorell, ell no va encarregar res que tingués relació amb Montse Turu. Tot i que reconeix que té una estreta relació amb Método 3.


Quan va esclatar el cas Método 3, l'escorcoll a la seu de l'agència de detectius va destapar diversos espionatges controvertits. Es va descobrir un suposat correu electrònic de l'exdirector de Método 3, Francisco Marco, a Martorell, preguntant detalls per concretar l'espionatge a Turu. Però la investigació posterior ha demostrat que aquell correu no hauria arribat al correu corporatiu del Barça de Martorell.

Rubén Moreno ha explicat que Marco ha negat haver enviat el correu i que ha estat objecte d'una suplantació d'identitat, apuntant algun extreballador amb ànim de revenja. Tot i així, Marco ha dit que un altre client, 'Xavier M.', de qui no ha volgut revelar la identitat i que ha negat que fos Martorell, li va demanar pressupost per investigar Turu, però la feina no es va arribar a fer, ha dit.

Segons l'advocat de Turu, les declaracions han tingut poc a veure amb l'informe policial, que dóna indicis racionals que la investigació s'estava fent. Moreno assegura que entre les proves destaca un correu en què es diu 'esta señora jode allí dentro'.

Moreno apunta que el següent pas és localitzar els treballadors que haurien fet la investigació a Turu i que 'La Vanguardia' aporti la documentació que va rebre i publicar del cas.

Martorell també declararà aquest divendres com a imputat per haver pagat l'espionatge als regidors d'UDC, Xavier Amador i Joan Recasens, amb diners del Barça, on ell era el director de Seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.