Lluís Recoder fa arribar personalment el condol de Sant Cugat a Ruiz Gallardón


  • Comparteix:

Ruiz-Gallardón ha descobert una placa a la Plaça de la Vila de Madrid.

Ruiz-Gallardón ha descobert una placa a la Plaça de la Vila de Madrid.

L’alcalde de Sant Cugat ha assistit aquest matí, en representació de la ciutat, a l’acte d’homenatge que s’ha fet a les víctimes de l’atemptat de Madrid al saló de cent de l’Ajuntament de Barcelona en presència de l’alcalde de la ciutat, Alberto Ruiz Gallardón. Lluís Recoder ha fet arribar personalment al seu homòleg madrileny la solidaritat de la ciutat de Sant Cugat i ha anunciat la voluntat de tirar endavant, en breu, la moció aprovada en ple i erigir a la ciutat un monument en memòria de totes les víctimes del terrorisme.

En acte breu i senzill, l’Ajuntament de Barcelona ha volgut recordar les quasi 200 víctimes de l’atemptat de 11-M a Madrid. En presència de l’alcalde madrileny, Alberto Ruiz Gallardón, el seu homòleg barceloní ha destacat que després de l’atemptat, ni Madrid, ni Barcelona són ja les mateixes.

L’alcalde de Sant Cugat, present a l’acte, juntament amb una delegació d’alcaldes de l’Àrea Metropolitana, ha fer arribar personalment la solidaritat de la ciutat de Sant Cugat a Ruiz Gallardón. Lluís Recoder ha volgut expressar la empatia dels santcugatencs amb el poble madrileny i el dolor compartit en els dies posteriors a l’atemptat.

Lluís Recoder

Només hi ha lloc per la solidaritat institucional i interpersonal. Ruiz gallardón és el representant de tots els madrilenys i el catalitzador del sentiment cap a totes les víctimes i les seves famílies.


Recoder ha explicat que el brutal atemptat ens ha afectat profundament com a persones, més enllà de la nostra procedència i que, per tant, calia fer arribar a les famílies l'escalf manifestat a Sant Cugat a través de diversos actes, organitzats pel consistori i de manera espontània per la ciutadania:

Lluís Recoder

Ha estat un atemptat que ha arribat molt al fons siguem barcelonins, siguem catalans o siguem madrilenys, al final tots som persones, som humans i la desgràcia ens colpeix a tots


De fet ha expressat la seva confiança que en un breu període de temps ess pugui tirar endavant la moció aprovada en el ple d’erigir un homenatge a les víctimes del terrorisme.

Durant l'acte, l'alcalde de Barcelona, Joan Clos, ha destacat que el dolor ha fet les dues ciutats més germanes amb la voluntat de lluitar, plegades, i més enllà de rivalitats polítiques, contra el terror:

Alberto Ruiz-Gallardón

Cal saber donar les gràcies com a gest de lleieltat. El cor de Madrid està al costat del de barcelona. Ens heu donat serenitat i heu estat al nostre costat.


Alberto Ruiz-Gallardón, que ha rebut el llibre de condol que va obrir l’Ajuntament de Barcelona perquè els ciutadans hi expressessin els seus missatges, s’ha mostrat 'agraït i emocionat' per l’acte.
L’alcalde de Madrid ha reconegut que des del primer moment han sentit la solidaritat del poble català i ha expressat la seva gratitud en uns moments difils pels madrilenys:

Joan Clos

Més enllà de discrepàncies polítiques, estem al vostre costat. El solor ens fa a tots igual. Madrid i Bareclona són germanes.


L’alcalde ha explicat que les dues entitats municipalistes de Catalunya estan organitzant també un acte per fer arribar a Gallardón les mostres de solidaritat viscudes durant aquestes dues setmanes en cadascun dels municipis.

L'acte ha acabat amb la descoberta d'una placa a la plaça Vila de Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.