Martorell admet que va demanar informes sobre Recasens i Amador


Temes relacionats

Xavier Martorell nega al jutjat que demanés investigar Montserrat Turu (22/set/14)

Martorell, citat a declarar avui pel presumpte espionatge a Turu (22/set/14)

Xavier Martorell, imputat per presumpte espionatge a regidors d'UDC (20/jul/14)


  • Comparteix:

Martorell, aquest divendres després de declarar

Martorell, aquest divendres després de declarar

L'exregidor i excap de seguretat del Barça, Xavier Martorell, ha reconegut aquest divendres davant el jutge que va demanar informes sobre els regidors d'UDC de Sant Cugat, Joan Recasens i Xavier Amador. El també exdirector general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha admès que va demanar al director de l'agència de detectius Método 3, si li podia facilitar uns informes suposadament elaborats per una altra empresa sobre Amador i Recasens.

Martorell ha reconegut que va demanar al director de l'agència de detectius Método 3, Francisco Marco, uns informes relacionats amb els dos regidors de l'Ajuntament. Ara bé, el seu advocat, Xavier Melero, ha puntualitzat que aquests informes no van ser elaborats per Método 3, sinó que havien estat redactats per tercers i aquesta agència 'els va facilitar a Martorell'.

Martorell està imputat després que el Barça el denunciés per presumptament espiar els regidors d'UDC quan compartia amb ells equip de govern i pagar-ho amb fons del club. Segons el fiscal, almenys cinc factures pagades pel club van ser per tasques sense relació amb l'entitat blaugrana, com l'espionatge a Amador, Recasens i a l'exdirector d'Innovació del consistori Marc Giró.

Martorell era el cap de CDC a Sant Cugat i regidor de Seguretat quan van passar els fets. El jutge li atribueix delictes d'estafa i d'apropiació indeguda o administració deslleial. Pel que fa a les factures sobre les quals s'hauria produït l'estafa, segons la fiscalia, i que sumen un total de 24.824 euros, l'advocat ha destacat que és un import que 'mai no es correspondria amb el valor de mercat del treball dels informes sobre aquests regidors'.

Aquesta setmana, Martorell va negar haver encarregat investigar l'expresidenta de l'EMD, Montserrat Turu, durant la declaració que ha prestat aquest dilluns per presumpte espionatge.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Recasens i Amador i, per ara, han declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.