Crida a concentrar-se aquest dimarts davant l'ajuntament a favor del 9N


Temes relacionats

Ja es pot consultar la llista provisional dels punts de votació del 9N (29/set/14)

L'Esquerra Independentista crida a desobeir l'Estat per impulsar la consulta (19/set/14)

Procés Constituent prepara concentracions si el TC tomba la consulta del 9N (18/set/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una de les manifestacions de l'Onze de Setembre

Imatge d'arxiu d'una de les manifestacions de l'Onze de Setembre

La campanya 'Ara és l'hora' i la CUP han convocat per aquest dimarts a les set de la tarda els ciutadans perquè es concentrin davant l'ajuntament a favor de la consulta del 9 de novembre. Les convocatòries busquen ser una resposta multitudinària davant la suspensió cautelar de la Llei de consultes i de la convocatòria de la consulta per part del Tribunal Constitucional. ERC també ha fet una crida a participar-hi.

Es tracta d'una acció unitària de tots els col·lectius adherits a aquesta campanya de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. A Sant Cugat també té el suport de Procés Constituent, la JNC, ERC i Solidaritat Catalana. La convocatòria, que està prevista de manera simultània a tots els ajuntaments, demana als ciutadans concentrar-se vestits de groc i servirà per engegar la campanya a favor del doble 'sí'.

El membre de la secció local de l'ANC Vicenç Alegre ha destacat la importància d'aquesta convocatòria, amb la qual espera que els santcugatencs tornin a respondre.

Vicenç Alegre

Igual que altres vegades, és important que els santcugatencs facin una gran concentració davant l'ajuntament.


La CUP, de la seva banda, també ha fet una crida sota el lema 'La història és nostra i la fan els pobles'. Amb la premisa de la desobediència, els independentistes volen concentrar-se per defensar la consulta i el dret a decidir al 9N, i criden el poble 'a desobeir les sentències i la constitució'.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, presidirà la concentració d'aquest dimarts a la tarda. A l'acte es farà la lectura d'un manifest a càrrec dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Maria Rosa Caballé i Manel Porta. També hi haurà les intervencions de l'escriptor Víctor Alexandre i el coordinador del Pacte Santcugatenc pel Dret a Decidir, Raül Romeva.

A Valldoreix, l'EMD també ha convocat a la ciutadania per concentrar-se a la mateixa hora davant l'entitat municipal com a mostra de rebuig a la suspensió del Tribunal Constitucional i de suport al 9N.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.