Desallotgen un membre de les JERC en la protesta davant el Congrés a favor del 9N


  • Comparteix:

Moment del desallotjament / Foto: JERC

Moment del desallotjament / Foto: JERC

La Policia Nacional espanyola ha desallotjat una quinzena de membres de les JERC, entre ells el santcugatenc Bernat Picornell, que aquest dimarts al matí s'han concentrat davant el Congrés espanyol per protestar a favor del 9N. Picornell ha explicat que els agents els han impedit manifestar-se i que han estat desallotjats a 'cops i empentes' i amb amenaces. També els han incautat una pancarta.

Volia ser una concentració pacífica a favor del 9N i en rebuig a la suspensió cautelar de la llei de consultes i de la convocatòria del 9N decretada pel Tribunal Constitucional (TC). Les JERC nacional tenien previst protestar aquest dimarts al matí a l'exterior del Congrés espanyol però la intervenció de la policia nacional espanyola no ha permès que la concentració pogués iniciar-se.

Segons el membre de les JERC de Sant Cugat, Bernat Picornell, els agents els han desallotjat 'a cops i empentes' i amb amenaces verbalitzades amb 'us haurien d'apallissar'. Picornell ha condemnat l'actuació dels agents.

Bernat Picornell

La policia li diu a la resta d'agents que 'es calmi' perquè la premsa està allà... No sabem què hagués pogut passar.


L'acció policial també ha requisat una de les dues pancartes dels concentrats, que no han arribat a desplegar. La que deia 'Ningú atura la democràcia' ha estat confiscada per la policia nacional espanyola, que ha desallotjat els manifestants fins als voltants del Congrés.

Els concentrats també portaven tres pancartes en forma d'urna. L'actuació policial ha comptat amb una dotzena d'agents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.