Homs i Conesa defensen la innovació en els serveis socials i de salut


Temes relacionats

El Consell de Governs Locals presenta al TC un conflicte contra la LRSAL (30/jun/14)

El govern aprova un decret per evitar que la LRSAL bloquegi els serveis municipals (17/jun/14)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha reivindicat el paper dels serveis municipals com a base i garantia de l'assistència social i sanitària. El conseller de la Presidència ha refermat el compromís del govern en la innovació anticipada d'un model d'atenció centrat en les persones. Francesc Homs i Mercè Conesa han inaugurat aquest dimecres la 3a Jornada del Fòrum de la Innovació, Transformació i Excel·lència en els Serveis Socials i de Salut (ITESSS), organitzada per EsadeCreapolis i la Generalitat.

El Fòrum ITESSS d'enguany està centrat a analitzar les transformacions que ha d'afrontar el sistema sanitari i social des de diverses perspectives. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ho ha aprofitat per posar en valor l'eficàcia de l'administració local en les intervencions de proximitat.

En aquest sentit, Conesa ha assegurat estar en desacord amb la reforma de l'administració local proposada pel govern espanyol.

Mercè Conesa

La nostra responsabilitat, malgrat les competències que estiguin més o menys concretades en una llei, és poder donar la millor atenció a la ciutadania.


Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha recordat el compromís de tots els departaments de la Generalitat amb l'excel·lència i la innovació en serveis socials i sanitaris. Homs ha assegurat que cal adaptar-se als canvis socials, i anticipar canvis d'escenari provocats per l'augment de l'esperança de vida i la tecnologia.

Francesc Homs

Hem de canviar unes quantes coses, perquè el nostre entorn ja ha canviat. Si no sabem posar-nos a la pell dels ciutadans, la idea de servei públic no té sentit.


La jornada ha tingut la presència d'experts en la matèria, com el director de la International Foundation Integrated Care (IFIC), Nick Goodwin, i el director de la Deusto Business School Health, Rafael Bengoa.

El centre d'innovació EsadeCreàpolis i el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària (PIAISS) de la Generalitat han organitzat l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.