Ortega diu que interventors i secretaris municipals han de seguir la legalitat pel 9N


Temes relacionats

El govern espanyol insta els ajuntaments a no fer cap moviment respecte el 9N ( 7/oct/14)


  • Comparteix:

Ortega, en una imatge d'arxiu / ACN

Ortega, en una imatge d'arxiu / ACN

La vicepresidenta de la Generalitat ha traslladat al Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya que el govern no pot donar instruccions a aquest col·lectiu en les actuacions referents al 9N més enllà de 'desenvolupar en tot moment la legalitat aplicable'. Joana Ortega respon així la petició de directrius a seguir de l'organisme després de la carta enviada pel govern espanyol als ajuntaments advertint que la suspensió de la Llei de consultes i de la convocatòria del 9N impedeix qualsevol 'actuació de preparació' del 9N.

Joana Ortega s'ha dirigit al Consell de Col·legis de Secretaris, Interventors i Tresorers de Catalunya després de rebre una carta de l'organisme sol·licitant instruccions després de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC). La vicepresidenta recorda que ella és 'plenament respectuosa' amb l'autonomia local, així com amb les funcions d'assessorament jurídic preceptiu, control i fiscalització que tenen encomanades secretaris i interventors.

Ortega assegura que ella no pot assumir la competència de donar instruccions sobre les actuacions a realitzar pels secretaris i interventors dels ajuntaments, que són funcionaris de l'Estat, més enllà de manifestar que 'les actuacions a desenvolupar han d'adequar-se en tot moment a la legalitat aplicable', tal com està fent el govern, ha indicat.

La vicepresidenta afegeix que la Generalitat està duent a terme 'totes les iniciatives legalment oportunes per fer viable' el 9-N amb una 'seguretat jurídica' que necessita la implicació dels ajuntaments.

Dimarts passat, la delegada del govern espanyol a Catalunya va enviar una carta als ajuntaments per advertir que la suspensió de la Llei de consultes i de la convocatòria del 9N 'impedeix' qualsevol 'actuació de preparació' del 9N. La carta insta els secretaris i interventors municipals, que són funcionaris de l'Estat espanyol, a 'complir les resolucions judicials' i els reclama 'respecte' a l'ordenament jurídic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.